Πέμπτη 12 Ιουλίου 2007

Ταξίδι στους Φούρνους Κορσεών

Οι τελευταίες 2 μέρες με βρήκαν στο υπέροχο νησί των Φούρνων , μεταξύ Σάμου και Ικαρίας , για δουλειά. Αναχώρηση Τρίτη μεσημέρι με το Samos Sun και επιστροφή με το ίδιο πλοιάριο την Πέμπτη το πρωί. Το νησί βρίσκεται εν μέσω τουριστικής περιόδου και αυτό ήταν φανερό με το που πατήσαμε το πόδι μας εκεί. Καμία σχέση με την προ μηνός επίσκεψη μας (αρχές Ιουνίου) όπου επικρατούσε ησυχία και οι κάτοικοι του νησιού ζούσαν στους γνωστούς καθημερινούς τους ρυθμούς. Αυτές τις μέρες η κίνηση ήταν αρκετά αυξημένη, οι ταβέρνες και οι καφετέριες γεμάτες και οι λουόμενοι πολλοί.
Ο Ηλίας ο Τοπογράφος , ένας εύθυμος και διαρκώς χαμογελαστός εξηντάρης έτοιμος να καβαλήσει το εργοταξιακό Lada


Στον υπό κατασκευή δρόμο , που ενώνει τους Φούρνους με την Χρυσομηλιά , υπάρχουν σημεία με εκπληκτική θέα.
Το ''σύγχρονο'' πλοίο ΜΑΡΙΝΑ κάνει ελιγμό για να προσεγγίσει το λιμάνι του Νησιού.
Η παραλία της Χρυσομηλιάς. Σε ένα χρόνο από τώρα , οι βάρκες των ηρωικών κατοίκων του χωριού (σχεδόν όλοι ψαράδες) θα αράζουν , προστατευμένες από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες , στο υπό κατασκευή αλιευτικό καταφύγιο.
Ο Καπετάν Λευτέρης εν πλώ. Το καϊκι του , τα καλοκαίρια , εκτελεί κρουαζιέρες στους υπέροχους ορμίσκους του νησιού.
Τι να πούμε για τον χωρατατζή Μίλτο , ψαρά και ταβερνιάρη του χωριού. Η εικόνα τα λέει όλα. Κορυφαίος στο ψάρι αλλά και στην αστακομακαρονάδα!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άντε τυχερέ... Αλλοίμονο σε μας που μείναμε στα "μετ'όπισθεν"!
Η δουλειά όταν συνδυάζεται με χαλάρωση, είναι ότι καλύτερο! Ειδικά στους Φούρνους οι οποίοι είναι ο ορισμός της χαλάρωσης και της καλοπέρασης! Με μια μικρή βέβαια εξαίρεση το χειμώνα...
Καταπληκτικές φώτο όπως πάντα! Περιμένουμε και φώτο από τα λουκούλεια γεύματα που λαμβάνουν χώρα στο Μίλτο...!! (αλλά εκεί με τις φώτο θα ασχολείσε??)

Unknown είπε...

Τα σχόλια όντως περιττεύουν..Τώρα βέβαια δεν είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η δουλειά συνδυάστηκε με τη χαλάρωση..μάλλον το αντίστροφο έγινε..κατά τη ταπεινή μου γνώμη είναι το καλύτερο αγχολυτικό μια επίσκεψη στο νησί..και το ψαρι πρώτο ε;;

Alexandros είπε...

Το ψάρι θεσπέσιο και φρέσκο , ο Μίλτος είναι κορυφή!

Ανώνυμος είπε...

http://anafandon.blogspot.com/search?q=%CE%B8%CF%8D%CE%BC%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%B1