Πέμπτη 5 Ιουλίου 2007

Αφαίμαξη (φλεβοτομία), προσευχή και τάμα στην Παναγιά της Τήνου.

Αντιγράφω από το http://www.in.gr/ :
Ευρύ ιατρικό συμβούλιο διαρκείας περίπου 2,5 ωρών πραγματοποίησαν την Τετάρτη οι δύο διεθνούς φήμης Γερμανοί χειρούργοι που έφθασαν στο Αρεταίειο, προκειμένου να εξετάσουν τον Aρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.
Πρόκειται για τον καθηγητή Κριστόφ Μπρελς, διευθυντή του Ειδικού Κέντρου του Πανεπιστημίου της Έσσης και τον Μάρκους Μπίχλερ, καθηγητή Χειρουργικής του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης.
Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Χριστόδουλος Στεφανάδης, σημειώνεται: «Οι Γερμανοί καθηγητές αφού ενημερώθηκαν πλήρως και εξέτασαν τον ασθενή εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την μέχρι τούδε αντιμετώπιση της καταστάσεως του ασθενούς. Οι προσκεκλημένοι με τους Έλληνες συναδέλφους τους συζήτησαν και συναποφάσισαν για τα επόμενα στάδια που αφορούν την παραπέρα πορεία του ασθενούς και κύρια το ηπατικό πρόβλημα, το οποίο δυνητικά θεωρείται αντιμετωπίσιμο».
Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Το χρονοδιάγραμμα των επόμενων σταδίων θα εξαρτηθεί από τον ρυθμό ανάκαμψης του ασθενούς από την παρούσα φάση. Σε κάθε περίπτωση θα απαιτηθεί παράταση της νοσηλείας του»


Όπως μπορούμε να διακρίνουμε από τα παραπάνω , ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος πιστός στις παραδόσεις και διδαχές που ο ίδιος και οι προγενέστεροι αυτού υπηρετούν και κηρύσουν εδώ και εκατοντάδες χρόνια , χρησιμοποιεί ΟΛΕΣ τις νέες διεθνείς και παγκοσμιοποιημένες ιατρικές πρακτικές που έχει ανακαλύψει η αξιαγάπητη , ηθική και θεόσταλτη επιστήμη της ιατρικής (ναι , αυτή που κάνει πειράματα με βλαστοκύτταρα εμβρύων,που έχει σαν σκοπό να κλωνοποιήσει τον άνθρωπο , που προσπαθεί να υποκαταστήσει τον Θεό κάνοντας πειράματα με το DNA κ.α.) προκειμένου να κρατηθεί στην ζωή.

Άσχετα πάντως με την ανακολουθία λόγων και έργων της Εκκλησίας που είναι ένα διαχρονικό και αναλλοίωτο φαινόμενο , εγώ του εύχομαι ολόψυχα περαστικά. Επίσης εύχομαι και όλοι εμείς οι ''κοινοί θνητοί'' και όχι ''άγιοι'' (έτσι αυτοαποκαλούνται οι Μητροπολήτες) να τύχουμε ανάλογης ιατρικής φροντίδας σε περίπτωση ασθένειας (λέμε και καμιά ευχή-μαλακία να περάσει η ώρα , όπως τις ευχές την Πρωτοχρονιά για παγκόσμια ειρήνη και ευημερία...)

Δεν υπάρχουν σχόλια: