Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2007

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ...

Πεντακόσιοι κάτοικοι όλοι και όλοι. Κυρίως ηλικιωμένοι και παιδιά. Η μέση ηλικία σχεδόν απούσα. Βασικές ασχολίες το ψάρεμα , ο τουρισμός και τα καράβια. Ένα σύμπλεγμα νησιών χωρίς ιδιαίτερη βλάστηση αλλά με υπέροχους κολπίσκους. Ένα ψαροχώρι γαλήνιο και ήσυχο όπως τα περισσότερα σαν και αυτό.


Όταν πηγαίνω στους Φούρνους χαλαρώνω, ηρεμώ. Ειδικά το φθινόπωρο που δεν έχει πολύ κόσμο. Βρίσκω την ευκαιρία να διαβάσω και κανένα βιβλίο. Internet δεν έχω , τηλεόραση δεν βλέπω , τι μένει; Αυτήν την φορά (όπως και την προηγούμενη) πήρα μαζί μου ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΧΙΜΑΙΡΑ του Καραγάτση. Μου έχουν μείνει 70 σελίδες για το τελειώσω. Συγκινητικό, αν μη τι άλλο, βιβλίο...


2 σχόλια:

gatti είπε...

Ωραία εποχή το φθινόπωρο, όταν υπήρχαν ακόμα οι εποχές. Δροσούλα, χωρίς την αποπνικτική ζέστη, τον καυτό ήλιο και τον συνωστισμό του καλοκαιριού, δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από μια φθινοπωρινή απόδραση σε ένα ήσυχο μέρος με το μάτι να πλανιέται στον ορίζοντα, να καθαρίζει το βλέμμα από το τοπίο που αντικρίζεις και στη συνέχεια να χάνεσαι στις σελίδες ενός βιβλίου.

Ζηλεύω! :-)

ΥΓ. Την καλημέρα μου
ΥΓ1. Πολύ ρέντα βρε παιδί μου η ομάδα σου. Μέχρι και η διαιτησία την ...σπρώχνει (τον ...φόνευσε o Zωγράφος τον φονέα των γιγάντων :-P) Πέρα από την πλάκα, πάντως, έχετε τη ρέντα του πρωταθλητή. Για να δούμε, θα την έχετε και στις 11 Νοεμβρίου;
Πήγανε και βάλανε την εκλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ πάνω στο ντέρμπι ρε! Δεν καταλαβαίνουν πως ΕΝΑ είναι το ντέρμπι εκείνη τη μέρα!

Alexandros είπε...

Gatti , η θέα της θάλασσας , ειδικά όταν είναι απολύτως ήρεμη (λάδι που λέμε) , γαληνεύει την ψυχή.
Οι Φούρνοι έχουν και μία ιδιαίτερη ακτογραμμή. Έχουν εκατοντάδες κολπίσκους.Είναι υπέροχα! Έχω και φωτογραφίες στο μπλογκ σε παλαιότερη ανάρτηση.
Τώρα , για το φθινόπωρο που λες, είναι ωραία εποχή για τέτοιες εξορμήσεις , άλλα μου προκαλεί και μία ψιλοκατάθλιψη...

ΥΓ.1 Πάει.. μας βγήκε το όνομα. Καλύτερα να μας έβγαινε το μάτι. Ένα δύο σφυριγματάκια πήραμε και το κάνατε θέμα. Από ρέντα καλά πάμε , να παίξουμε και λίγο μπαλίτσα όμως. Μάλλον κρατάμε τα καλά για σας!
ΥΓ.1 Πασοκ; Ποιο Πασοκ; Ντέρμπι!!!
Καλημέρα!