Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2007

ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ...

...να διατηρείς ένα blog ώστε να αποτυπώνεις σε αυτό τις προσωπικές σου εμπειρίες και τις σκέψεις που απορρέουν από αυτές. Τα Blogs βέβαια είναι πολυθεματικά, μπορείς να γράψεις από ποδόσφαιρο και πολιτική μέχρι μαγειρική, κηπουρική και πυρηνική φυσική, αλλά τελικά πιο είναι το "απόλυτο" blog; Μήπως είναι κυρίως αυτό που εστιάζει σε προσωπικές εμπειρίες και απόψεις (καμία σχέση με το δικό μου δηλαδή); Δεν ξέρω , μπορεί να το αντιλαμβάνομαι και λάθος. Ή μπορεί να μην νοείται ο όρος "απόλυτο" blog, o οποίος είναι δικής μου έμπνευσης...
Εν πάση περιπτώσει, τι γίνεται όταν οι προσωπικές σου εμπειρίες περιορίζονται σχεδόν μόνο στο blogging και το σερφάρισμα στο internet; Όταν χειμωνιάζει εδώ στην Σάμο, μία τυπική ημέρα ξεκινάει και καταλήγει ως εξής: Ξυπνάω 7:45 π.μ. , ετοιμάζομαι σε ένα τεταρτάκι, παίρνω το ποδήλατο (αν έχει καλό καιρό) και 8:15 π.μ. είμαι στο γραφείο (περιττό να πω ότι ουσιαστικά "κλέβω" 45 λεπτά ωραρίου). Πίνω ένα καφέ συζητώντας με τους συναδέλφους συνήθως για ποδόσφαιρο και 9:00 το πρωί υποτίθεται ότι ξεκινάω εργασία (έχω "κλέψει άλλα 45 λεπτά λοιπόν με κωλοβάρεμα). Επειδή όμως στο Δημόσιο, και να θέλεις να δουλέψεις μπορεί να μην υπάρχει αντικείμενο για μικρό ή μεγάλο διάστημα, ανοίγω το pc και τι κάνω; Σωστά μαντέψατε... Blogging εν μέσω ανάγνωσης πολιτικών και αθλητικών ειδήσεων. Σχολάω 15:00 μ.μ (εδώ το ωράριο τηρείται κανονικά!) και με το ποδηλατάκι μου σε 10 λεπτά είμαι σπίτι καθώς εδώ οι αποστάσεις είναι αμελητέες. Τρώω μέχρι τις 16:00μ.μ και μετά τι; Σωστά μαντέψατε... Blogging και σερφάρισμα στο internet. Μετά το "ρίχνω" στο διάβασμα μέχρι να βαρεθώ (τώρα τελευταία βαριέμαι και γρήγορα...) και κατά τις 20:00 μ.μ. βλέπω τον "αγαπημένο" μου Πρετεντέρη να προσπαθεί να εξηγήσει για ποιο λόγο έχασε το ΠαΣοΚ στις Εθνικές εκλογές από μία ανύπαρκτη κυβέρνηση και ο Βενιζέλος στις εσωκομματικές από έναν ανύπαρκτο αρχηγό.
Εν τω μεταξύ, η Βίκυ έχει τελιώσει τα ιδιαίτερα Αγγλικών, οπότε έχω και company. Συζητάμε λίγο,συνειδητοποιώντας ότι δεν έχουμε και τίποτα συνταρακτικό να πούμε για την μέρα που πέρασε, και εγώ συνεχίζω από εκεί που είχα σταματήσει, δηλαδή στο Blogging! Εκείνη συνήθως βλέπει ΤV εκτός και αν βάλει στο laptop κάποια αμερικάνικη σειρά από τις πάμπολλες που έχω κατεβάσει. Μετά την περιήγηση στα blogs, και τις μέρες που δεν έχει ποδόσφαιρο η τηλεόραση, βλέπω 1-2 επεισόδια της αγαπημένης και γνωστής σειράς "The Sopranos" (είμαι αισίως στον 3ο κύκλο επεισοδίων) και οδεύω σιγά σιγά προς το κρεβατάκι μας.
Τα Σαββατοκύριακα το πρόγραμμα περιλαμβάνει και καφεδάκι στην πλατεία, έξοδο για φαγητό και πολύ σπάνια νυχτερινή έξοδο για διασκέδαση. Τι θέματα και τι παραστάσεις να βρεις που να αξίζει να γραφτούν στο blog; Είναι λίγο "ρουτινιάρικη" η ζωή στο νησί τον χειμώνα. Περιμένουμε τα Χριστούγεννα πως και πως να την "κάνουμε" για Θεσσαλονίκη. Μάλλον πρέπει να πάμε και καμιά εκδρομή να αλλάξουμε παραστάσεις...
Update : Μόλις τελίωσα αυτό το κείμενο είπα να κάνω μία βόλτα σε ιστολόγια. Μπήκα στο ιστολόγιο του Old Boy και βρήκα το κείμενο με τίτλο : "Ποπ Κουλτούρα" . Θυμήθηκα (στο περίπου...) μία ατάκα που είχα δει στο Sopranos: "Δύο είναι οι επιλογές στην ζωή : Διαρκής βαρεμάρα ή διαρκής επικινδυνότητα και πόνος." Διαλέγουμε και παίρνουμε...

12 σχόλια:

angelina είπε...

1. Δεν πιστεύω οτι υπάρχει το απόλυτο blog. Αυτή ακριβώς είναι και η διαφορά του από οτιδήποτε άλλο. Είναι ημερολόγιο, ευκαιρία να τεστάρεις τις αποψεις σου, να δεις εάν σκέφτονται και άλλοι σαν εσένα, να "διαβάσεις" διαφορετικές απόψεις και όλα αυτά χωρίς να χρειάζεται να σκεφτείς οτι θα "φας θάψιμο" μια που δεν χρειάζεται να σε γνωρίζει κανένας, μπορείς να διαλέξεις την ανωνυμία.
2. Η ζωή στο νησί τον χειμώνα είναι αρκετά μοναχική και ρουτινιάρικη και τα blog (γενικώς το internet) είναι πάντα μια λύση.
3. Φτού σου, δημόσιε υπάλληλε. Τυχερός είσαι που δεν έχεις να κάνεις με κόσμο.
4. Στα γρήγορα την ξεπέταξες την Βίκυ. Μήπως πρέπει να βρεις εσύ κανένα θέμα να συζητήσετε καμιά φορά ή μήπως της μιλάς για ποδόσφαιρο και για "τύχη" και γι’αυτο το έχε ρίξει στην TV η κοπέλα? χαχα. Λέω τώρα εγώ, μία άποψη είναι. Απόρριψε την αν θες (την άποψη, όχι την Βίκυ).

Ανώνυμος είπε...

Μια από τις πιο "ενδιαφέρουσες" στιγμές της εβδομάδος μου φαίνεται είναι το καφεδάκι στην πλατεία...

Ανώνυμος είπε...

Ας πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή..ένα νησί σαν τη σάμο είναι όντως ΄΄κάπως΄΄το χειμώνα.είναι γνωστό τη πάσει ότι οι επιλογές δεν είναι και πάρα πολλές.βέβαια είμαι οπαδός της άποψης ότι ένα μέρος το κάνουν οι άνθρωποι και πολύ περισσότερο η παρέα.διαβάζοντας τη περιγραφή μιας τυπικής μέρας σου προσωπικά δεν την βρίσκω και άσχημη..χωρίς άγχος στη δουλειά, συζήτηση με τους συναδέλφους το πρωί κυρίως για ποδόσφαιρο ( με συχνούς φιλικους διαπληκτισμούς είναι και αυτό στα πλαίσια της εκτόνωσης)..όσον αφορά τα blogs δεν είχα ασχοληθεί ποτε μέχρι που μου είπες ότι διατηρείς ένα οπότε και άρχισα να το διαβάζω.ομολογώ ότι αρκετές φορές τα ερεθίσματα για συζήτηση είναι πάρα πολλά και οφείλω να ομολογήσω ότι βρήκα ένα τρόπο μια διέξοδο να εκφράσω και εγω κάποιους προβληματισμούς γενικότερους πράγμα που δε μπορώ να κάνω εύκολα στη καθημερινή ζωή με τους γύρω μου (κακό αυτό ε).
Υ.Γ.
η θεσσαλονίκη δε συγκρίνεται θα θελα και εγώ να την επισκεφτώ κάποια στιγμή ( ναι δεν έχω παεί ποτέ)

ένας σαμιώτης
και για την αντιγραφή
γιάννης καρύδας

gatti είπε...

Πραγματικά δεν ξέρω αν πρέπει να σε ζηλεύω για τον πολύ ελεύθερο χρόνο που έχεις ή να λυπάμαι που δεν έχεις πολλές επιλογές. Ηθελα να σε ρωτήσω, γιατί μόνο Σαββατοκύριακα η έξοδος; Δεν υπάρχει κάποιο μέρος να πας να διασκεδάσεις τις καθημερινές;

Θα συμφωνήσω με την angelina ότι πολύ γρήγορα το ...ξεπετάς το Βικάκι.

Δεν νομίζω κι εγώ ότι υπάρχει το απόλυτο blog αν και νομίζω ότι το μέλλον της ενημέρωσης δεν θα είναι οι εφημερίδες και τα κανάλια, αλλά τα μονοθεματικά blogs από ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά το αντικείμενό τους.

Μέχρι τότε βέβαια τα δικά μας blogs θα είναι πολυθεματικά, και θα περιλαμβάνουν τις αναμνήσεις μας, κάποιες προσωπικές εμπειρίες, κάποια πράγματα που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον και βέβαια τον σχολιασμό της επικαιρότητας.

ΥΓ. Σε μισώ, σε μισώ, σε μισώ! :-p
Να έχεις τόσο ελεύθερο χρόνο, να πηγαίνεις στη δουλειά σου μέσα σε ένα τέταρτο κι εγώ αν και μένω αρκετά κοντά στο κέντρο να
χρειάζομαι μία ώρα λόγω κίνησης για να πάω και μία για να επιστρέψω.

Ατρεύς είπε...

Άσχετο ίσως με το θέμα, ΣΧΕΤΙΚΟ όμως με την πολιτεία που ζούμε:

Δείτε τί έκανε ο κ. KILL-τίδης, ο υφυπουργός Αγρανάπτυξης καλέ: Μόλις το ΣτΕ ακύρωσε απόφασή του για το κυνήγι (με το σκεπτικό ότι φέτος χάθηκαν πολλά ζώα από τις πυρκαγιές, να μην σκοτώσουν οι κυνηγοί όσα διασώθηκαν) αυτός ο λαμπρός και πολλά υποσχόμενος (στους κομπλεξικούς και φασίστες) νέος έβγαλε "αστραπιαία" νέα διαταγή ξαναεπιτρέποντας το κυνήγι!

Γειά σας.
Εγώ πάω τώρα να "KILL" κι αλλού, τον κ. KILL-τίδη... Κι είναι και γιατρός, τρομάρα του...

Alexandros είπε...

angelina
Καλή λύση τα blogs και γενικά το ιντερνετ αλλά βαριέσαι γρήγορα. Επίσης κάθε μέρα δείχνει ίδια με την προηγούμενη...

γαύρε , ειδικά πέρυσι που είχε καλοκαιρία μέχρι τον Φλεβάρι ήταν πολύ καλά.

Γιάννη
Η μέρα μου δεν είναι άσχημη , δεν όμως και συναρπαστική. Αυτό είναι που απουσιάζει. Η έκκριση αδρεναλίνης...

gatti
Πριν 1,5 μήνα παντρευόταν (ας πρόσεχε ,χαχα) ένας φίλος μου, και την Πέμπτη 2 μέρες πριν το γάμο βγήκαμε για ποτό. Πήγαμε σε 2 μπαράκια και ήμασταν οι μοναδικοί πελάτες.
Ένα τεταρτάκι κάνω για την δουλειά με το ποδήλατο. Με το αμάξι κάνω 5 λεπτά. Θα προτιμούσα να κάνω μισή ώρα, αλλά να ζω σε πιο μεγάλη πόλη. Ίσως όμως να παίζει ρόλο και αυτό που είπε ο Γιάννης για την παρέα. Με μία πολύ καλή παρέα όλα είναι σχετικά.

Roadartist είπε...

Καλημέρα σου. Καινούργια στο blogging..Προσωπικά μου άρεσε το πως περνάς την ημέρα σου στη δουλειά. ΜΑΚΑΡΙ να είχαμε και εμείς στην Αθήνα τόσο χαλαρές ημέρες..διάθεση για συζήτηση στο γραφείο και ποδηλατάδα! Πάρα πολύ όμορφη λοιπον κ χαλαρή η ζωή σου στην εργασία (βασική παράμετρος της ζωης)..
Όσο για την έλλειψη πολλών επιλογών..σίγουρα είναι ένα θέμα.. αλλά και ποτέ δεν τα έχουμε όλα έτσι?

Alexandros είπε...

Γεια σου Roadartist

Μπήκα στο Blog σου , όχι και καινούργια... Εγώ "Μπλογκαρω" μόνο τέσσερις μήνες.

Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία στην ζωή , κάτι που δεν είναι και το πλέον εύκολο και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από την οικονομική ευμάρεια.
Στην δική μου ζωή τα τελευταία χρόνια , από την μία απουσιάζει παντελώς το άγχος (καλό) και από την άλλη επικρατεί μία μονοτονία (κακό). Είναι η φύση της δουλειά μου αφενός και ο τόπος που ζω αφετέρου.

Side21 είπε...

Δε νομίζω πως είναι και τόσο βαρετά η Σάμος το χειμώνα. Αν και γεννήθηκα και έχω περάσει το 90 % της ζωής μου στη Σάμο, λατρεύω τους χειμώνες της ... τόσο όσο μισώ τα καλοκαίρια της.
Το χειμώνα μου μένει χρόνος ...
- να περπατήσω στο δάσος μετά απ' τη βροχή για μανητάρια.
- να προσκυνήσω τη γέννα της καινούργιας μέρας πάνω απ' τον Καρβούνη την ώρα που σκάει κεφάλι ο ήλιος πίσω απ' την ΚΑΜΗΛΑ.
- να τον αποχαιρετήσω απ' τους Δρακαίους την ώρα της απόγευματινής του βουτιάς στο μπουγάζι.
- να χαζέψω με τη μανία της Σορροκάδας απ' τον κάβο του Λιμιώνα.
" Αυτά όταν ο καιρός τα επιτρεπει" ... αλλιώς ...
- να διαβάσω ένα καλό βιβλίο.
- να ανασκαλέψω τίς πιο παλιές καλές ταινίες σε DVD που κάποτε άφησα στην άκρη με την ελπίδα να τις δω με την ησυχία μου.
- να νυχτερέψω με την καλή παρέα μου κοντά στο τζάκι που τριζοβολάει πίνοντας σούμα και ψήνοντας κάστανα, γλυκοπατάτες και που και που καμιά μαρίδα στη σχάρα, αντιπαρατιθέμενοι και ξωπετώντας βαρύγδουπα επιχειρήματα περί "παντός επιστητού" για φιλοσοφία, πολιτική, ποδόσφαιρο ...
- ή ακόμα τέλος, ανασκάπτοντας στο P.C. για ενδιαφέροντα bloggs, για ενδιαφέρουσες απόψεις & ενδιαφέροντες ανθρώπους.

Alexandros είπε...

Πολύ ωραία αυτά που έγραψες side21.
Μου έδωσες υπέροχες ιδέες. Εύχομαι να "ξεκολλήσω" από το pc κάποια στιγμή και να χαρώ την φύση. Είναι κάτι που έχουμε μπροστά στα πόδια μας αλλά δεν το εκτιμούμε αν δεν το στερηθούμε...

Niemandsrose είπε...

Εμένα πάντως το όνειρό μου είναι να ζήσω σε ένα νησί (η Σάμος παίζει στην πρώτη πεντάδα) και σε ζηλεύω που εσύ είσαι ήδη εκεί! Και τότε -αν δηλαδή ποτέ πραγματοποιηθεί το όνειρό μου- θα έχω όλο το χρόνο στη διάθεσή μου να γράψω όοολες τις ιστορίες που έχω στο μυαλό μου. Με άλλα λόγια, έχεις λύσει το βασικό πρόβλημα του σύγχρονου ανθρώπου (βλ. χρόνος) και γκρινιάζεις;;; Έχεις μια ευκαιρία να μετανοήσεις ως αύριο στις 8μμ. Αλλιώς στη β'παρουσία, που έμαθα πως κοντοζυγώνει και θα λυθει όλων των θνητών το πρόβλημα του χρόνου.

Alexandros είπε...

NIEMANDSROSE
Θέλεις να αφήσεις το Λονδίνο για την Σάμο; Μην το κάνεις! Θα σου λείψουν οι Θεατρικές παραστάσεις , οι συναυλίες , ο κινηματογράφος , τα μεγάλα βιβλιοπολεία και άλλα πολλά. Θα κερδίσεις βέβαια σε χρόνο και ηρεμία για να γράφεις συνεχώς! Την Χίο (πατρίδα μου) την έχεις άραγε στην πεντάδα;