Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2007

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΙΚΡΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Ο ΠΑΟ - "ΞΕΦΤΙΛΑΣ" Ο Ν' ΝΤΟΙ

Δεν συνηθίζω να κάνω ακραίους χαρακτηρισμούς αλλά σήμερα είδαμε δύο διαφορετικά παιχνίδια.
Ένα στο πρώτο ημίχρονο , όπου ο ΠΑΟ ήταν ισοπεδωτικός , μη αφήνοντας την ΑΕΚ να κάνει ούτε τρίτη πάσα. Η ταυτόχρονη συνύπαρξη στην ενδεκάδα των Ζήκου, Λύμπε, Ρίμπο προσδίδει εμπειρία αλλά κάνει την ομάδα μας πολύ αργή στην ανάπτυξη και στην κόντρα επίθεση. Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να το διαπιστώσεις. Καλά τα στημένα, καλή η τεχνική κατάρτιση και οι σωστές τοποθετήσεις στο γήπεδο , αλλά η ταχύτητα και η αντοχή είναι το άλφα και το ωμέγα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.
Είδαμε όμως και ένα δεύτερο ημίχρονο που μου θύμισε το ματς με τον Ηρακλή. Τέτοια συμπεριφορά επέδειξε ο ΠΑΟ. Μικρής ομάδας. Δεν παίχτηκαν ούτε 15 λεπτά καθαρού ποδοσφαίρου. Συνεχείς καθυστερήσεις από το 60 (!!!) λεπτό , βουτιές όλη την ώρα , σπάσιμο νεύρων κ.α. Η χειρότερη στιγμή όμως καταγράφεται στο 78 όπου ο επόπτης ΜΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ με το αετίσιο μάτι του, είδε την παράβαση (;) του Δέλλα από απόσταση 60 μέτρων (!!!) και υπέδειξε την αποβολή του.. Πριν από ενάμιση μήνα, έγραφα για το Fair Play και το πως πρέπει να εφαρμόζεται. Αυτές οι φάσεις είναι ο ορισμός του Unfair Play και είναι ντροπή για το άθλημα. Αυτός ο γλοιώδης τύπος ονόματι Ν' Ντόι που έκανε τον ψόφιο για κάνα δίλεπτο πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Δεν θα σχολιάσω τα τρία λεπτά καθυστέρηση σε έναν αγώνα που έπρεπε κανονικά να λήξει στο 100 λεπτό. Αυτά "προβλέπονται" όταν αντιμετωπίζεις ΠΑΟ ή ΟΣΦΠ εκτός έδρας. Τα έχουμε συνηθίσει. Αλλά αυτό που έκανε ο Ν' Ντόι ξεπέρασε τα εσκαμμένα...

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μην αγανακτείς. Ετσι διαπαιδαγωγείται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Χρόνια τώρα η σημειολογεία της εικόνας για το πώς "πρέπει" να παίζεται το τόπι διαφημίζεται από τους χρηματοδότες, που φυσικά έχουν κάνει τα πρωταθλήματα μέρος των εμπορικών τους συμφερόντων.

Για την συμπαράσταση, ο διπλανός κάτοικος του όμορου διαμερίσματος και χαμηλών τόνων ΒΑΖΕΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

συμφωνώ..κριτική θα πρέπει να κάνουμε συνολικα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όχο μεμονομένα σε ένα δύο αγώνες πρωταθλήματος της super league

Ανώνυμος είπε...

ΞΑΝΑΖΟΥΜΕ ΕΠΟΧΕΣ ΑΚΡΑΤΟΥ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΙΣΜΟΥ.
ΑΣΧΕΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ,ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΩ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΟΥ.

DOUDOURO

Alexandros είπε...

Και η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΟΥ είναι φοβερό βιβλίο Ντόντο!

Argirisp είπε...

ρε παιδια.... η ελλειψη παιδειας ειναι εμφανης... δεν ειναι μονο ο n'doy. οι δικοι μας ειναι καλυτεροι? υπαρχει ελληνας ποδοσφαιριστης που μπορει να κανει ολοκληρωμενη κουβεντα?

Alexandros είπε...

argirisp
Δεν έχω την απαίτηση οι ποδοσφαιριστές να γνωρίζουν σε βάθος την νεοελληνική γλώσσα. Να πράττουν τα αυτονόητα θέλω. Να μην είναι θεατρίνοι και να παίζουν το παιχνίδι τίμια.Αυτά δεν χρειάζεται να είσαι καθηγητής πανεπιστημίου για να τα ακολουθείς. Όταν ήμασταν πιτσιρικάδες και κάποιος "έκλεβε" τον αρχίζαμε στις γρήγορες. Τώρα , στην εποχή του επαγγελματισμού, ισχύει το : "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα". Για αυτούς που έχουν συμφέροντα όμως... όχι για εμάς! Εμεις πρέπει να ήμαστε με το παιχνίδι και οχι με την νίκη. Θυμίζω ότι στην Αγγλία , αν πάρεις μαϊμού πέναλτι και φανεί στο video , τρως καμπάνα από τα αρμόδια ποδοσφαιρικά όργανα.

gatti είπε...

@alexandros: Εγώ να δεχτώ - έστω - πως ο Ν΄ Ντόι μπορεί να έκανε θέατρο αν και απούσης της τηλεοπτικής κάμερας ό,τι ισχύει υπέρ του Δέλλα, άνετα θα μπορούσε να ισχύει και εναντίον του. Αλλά έστω ότι η αμφιβολία μετράει υπέρ του "κατηγορούμενου" και όχι εις βάρος του, για τι ακριβώς μιλάμε; Θα την γλίτωνε την κάρτα ο Δέλλας που αποδεδειγμένα
(και με την μαρτυρία της κάμερας πλέον) μπλέχτηκε σε αψιμαχία; Δεν θα την γλίτωνε, και θα έβγαινε με δεύτερη κίτρινη, άρα κόκκινη. Το θέμα λοιπόν είναι πόσες αγωνιστικές θα έτρωγε. Γι΄ αυτό γίνεται όλη η φασαρία. Οσο για το θέατρο είναι μέρος του παιχνιδιού. Καταδικαστέο μεν αλλά συμβαίνει παντού και ΔΕΝ είναι ελληνικό φαινόμενο.


Το θέμα είναι ότι βλέπεις το δέντρο και χάνεις το δάσος.
Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από την ΑΕΚ και νίκησε δίκαια. Και αν δεν θεωρείς βέβαιο ότι θα κέρδιζε αν δεν είχε αποβληθεί ο Δέλλας, πώς θεωρείς βέβαιο το ότι θα έχανε σε
περίπτωση που ο Τράι έμενε στον αγώνα;

Μιλάς για νεύρα, βουτιές και καθυστερήσεις ως "δικαιολογίες" για το γεγονός ότι δεν κατάφερες να διεκδικήσεις τη νίκη, αλλά δεν μιλάς για την ανύπαρκτη πρώτη κίτρινη του Σέριτς, τον Παπασταθόπουλο που χαριστικά έμεινε στον αγώνα και για το γκολ της ΑΕΚ που ξεκίνησε από ανύπαρκτο φάουλ, στοιχεία που αν είχαν τύχει της σωστής εκτίμησης από πλευράς διαιτητή το παιχνίδι θα είχε "κλειδώσει" υπέρ του Παναθηναϊκού πολύ πριν γίνει η περιβόητη - πλέον - φάση του Δέλλα.

Αλλο λοιπόν να μιλάς για το fair-unfair play γενικότερα σαν φαινόμενο στο ελληνικό ποδόσφαιρο κι άλλο να θεωρείς την φάση της αποβολής του Δέλλα ως το καθοριστικό σημείο που έκρινε την τελική έκβαση του αγώνα.

Εχεις ανακατέψει στην ίδια κουβέντα το fair play, το θέατρο και την αγωνιστική εικόνα του ντέρμπι.

Σε δικαιολογώ όμως γιατί κι εγώ έτσι θα ήμουν αν είχα χάσει στο ντέρμπι...

Alexandros είπε...

gatti

α) Μπάλα είδαμε μόνο στο πρώτο ημίχρονο. Το δεύτερο είναι ως μη γενόμενο με αποκλειστική ευθύνη δική σας. Στο πρώτο μας πατήσατε δεν το συζητώ.
β) Ο Ν'Ντοι είναι μεγάλος θεατρίνος και αυτό ήταν που με εκνεύρισε. Ούτε ποια θα ήταν η εξέλιξη του αγώνα ούτε τίποτα. Τα ίδια είχε κάνει και στο ντέρμπι με ΟΣΦΠ. Ο Δέλλας δεν θα εμπλεκόταν σε αψιμαχία αν δεν είχε κάνει ο Ν'Ντόι τα καραγκιοζιλίκια.

Υ.Γ. 'Ακου 4-5-1 με τρία σέντερ μπακ και σέντερ φορ τον ταχύτατο και εκρηκτικό Λύμπε... Και όλα αυτά κόντρα στον Σέριτς , τον Τζιόλη και τον Δημούτσο. Έλεος "Δον" , λυπήσου τα ματάκια μας και την ψυχική μας ηρεμία...

Side21 είπε...

Κοντός ψαλμός αλληλούϊα ...
"Ομάδα που γκρινιάζει δεν κερδίζει"
Συμφωνώ με το Ριβάλντο στην κριτική του για το παιχνίδι.
Ελπίζω να μην γκρινιάζουμε και μετά το ματς με τον ΓΑΥΡΟ.
Όσο για τον "Δον" ίσως περίμενε Παπαδόπουλο και την πάτησε με το Μάντζιο!!
Τι να πούμε ... αυτά έχει η μπάλα.
Αν έμπαινε το γκολ του Ζορρό "η μοναδική ΦΑΣΗ του αγώνα" (στραβωμάρα του!!!) θα είχε άλλη πορεία το ματς κι ίσως μιλάγαμε τώρα για "ήρωες", "λιοντάρια", "επαγγελματικές νίκες" κ.λ.π.
- Περαστικά μας !!!

Alexandros είπε...

Δεν έχεις άδικο side21. Αν είχαμε κερδίσει ούτε ο Ν'Ντοι θα μας ένοιαζε ούτε ο Ν'Joy...

casper είπε...

Το πρόβλημα με την ΑΕΚ ειναι οτι πιστευει πως φέτος θα πάρει πρωτάθλημα. Αυτο έχει περάσει και στον κόσμο της, βοήθησαν και τα αποτελέσματα στις πρώτες αγωνιστικές και με την πρώτη στραβή, ψάχνουν για δικαιολογίες, οπως και εσύ, προσπαθείς να μεταφέρεις την κουβέντα απο το πραγματικό πρόβλημα σε διάφορες δικαιολογίες.
Η ΑΕΚ φέτος δεν αρέσει δεν έχει αρκετούς παικτες που θα βγάλουν την χρονιά πχ ηρθε τελευταία μέρα ο Ismael Blanco από Β Αργεντινής και ειναι βασικός, δηλ η βασική επιλογή σέντερ φορ έγινε στο τέλος. Επίσης ένα μεγάλο πρόβλημα είναι με το αμυντικό χαφ ο Nsaliwa Tamandani μάλλον θέλει το χρόνο του.
Τώρα στον αγώνα και στην φάση με τον Δέλλα την πάτησε φίλε μου και είναι και έμπειρος, τι δουλειά είχε να αλλάξει κουβέντες με τον άλλο. Εγώ θέλω να σχολιάσεις τις δηλώσεις του μετά τον αγώνα, τι ζητούσε δηλ να επέμβει ο Προεδρος Δημοκρατίας για να του λύσει το Θέμα επειδή είναι ο ΔΕΛΛΑΣ! έλεος
Έχεις περιθώριο να διορθώσεις την κατάσταση μέσα στο Καραΐσκάκη. Και ο κόουτς να κατεβάσει λίγο την μουσούδα και να δει τα λάθη του.