Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2007

"ΚΑΤΗΦΟΡΙΖΕΙ" ΤΟ ΜΠΕΡΝΑΜΠΕΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ

Πολλές δηλώσεις ακούω τον τελευταίο καιρό από παίκτες του ΟΣΦΠ (κυρίως τους νεοφερμένους) , οι οποίοι εκφράζουν την αισιοδοξία τους για τον αγώνα του Μπερναμπέου με την Ρεάλ Μαδρίτης. Με την ψυχολογία στα ύψη από το διπλό στη Βρέμη , με 2 άνετες νίκες στην superleague και με το κλασσικό 4-5-1 του Λεμονή , οι Ολυμπιακοί εκδράμουν στην Μαδρίτη για ότι καλύτερο προκύψει και γιατί όχι και για το διπλό. Τουλάχιστον αυτό δηλώνουν.


Ως γνωστόν , κανείς δεν πηγαίνει να παίξει με το μυαλό στην ήττα , ανεξαρτήτως αντιπάλου , ψυχολογίας ή φόρμας. Όμως το Μπερναμπέου συνήθως είναι "ανηφορικό" για τον φιλοξενούμενο και αυτό έχει αποδειχθεί και με ομάδες πολύ καλύτερες από τον ΟΣΦΠ. Εχθές ο Λεμονής τα μάζεψε κάπως , δηλώνοντας τα περί δυσδιάκριτης γραμμής μεταξύ έπαρσης και αισιοδοξίας βάζοντας τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση. Διότι η Ρεάλ στο Μπερναμπέου είναι ικανή να σε ξεφτιλίσει χωρίς να το πάρεις χαμπάρι.



Δεν έχω πάει σε πολλά γήπεδα της Ελλάδος (με χωρίζει και ένα ολόκληρο Αιγαίο από την υπόλοιπη Ελλάδα) αλλά έχω επισκεφτεί το Μπερναμπέου. Φέτος τον Αύγουστο οι διακοπές περιελάμβαναν Μαδρίτη και Σεβίλλη. Για καλή μου τύχη , την πρώτη μέρα των διακοπών βρέθηκα στην Μαδρίτη όπου έπαιζε η Ρεάλ με την Σεβίλλη τον επαναληπτικό (πρώτο ματς 1-0 για την Σεβίλλη) του Ισπανικού Super Cup. Σιγά μην το έχανα. Παρά το γεγονός ότι το εισιτήριο κόστιζε 75 ευρώ και το ότι φτάσαμε στο γήπεδο σχεδόν μία ώρα πριν τον αγώνα , μπουκάραμε στον ναό του ποδοσφαίρου χωρίς δεύτερη σκέψη. Φοβερή ατμόσφαιρα. Χαρούμενη , όχι φανατισμένη. Ένα γήπεδο καθαρά ποδοσφαιρικό , πραγματική αρένα. Ο Ολυμπιακός (αλλά και η ΑΕΚ) το έχουν επισκεφτεί και ξέρουν…

Έχω και οπτικοακουστικό υλικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: