Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ Ή ΜΑΛΛΟΝ ΤΙΣ... ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ

Φωτογραφικό υλικό-απάτη από τον πρόσφατο πόλεμο στην Ν.Οσετία

















Οι φωτογραφίες έχουν δημοσιευτεί με σκοπό να αναδείξουν το δράμα του πολέμου. Λόγω της πολύ καλής επιλογής ηθοποιών, νομίζω ότι το πετυχαίνουν! Τύφλα να έχει ο Ευαγγελάτος που έκανε "ρεπορτάζ" για τον πόλεμο του Αφγανιστάν ενώ βρισκόταν στο Πακιστάν!!!!

8 σχόλια:

gatti είπε...

Eίχα διαβάσει λεπτομερειακά για αυτή την απάτη. Κι εμείς τα βλέπουμε και συγκινούμαστε, την ώρα που παίζονται συμφέροντα στην πλάτη μας και με όχημα την ευαισθησία μας.

Αναρωτιέμαι πια, μήπως και ο ταλαίπωρος κορμοράνος που πνιγόταν στο πετρέλαιο στη μάχη του Κόλπου ήταν κι αυτός προϊόν σκηνοθεσίας...

Alexandros είπε...

Καλημέρα gatti
Δεν είχα ενημερωθεί για το θέμα. Μου έστειλαν ημειλ προχθές. Ο πόλεμος διεξάγεται σε δύο επίπεδα. Ένα από αυτά είναι και το επικοινωνιακό-προπαγανδιστικό. Εδώ πάντως την ξεφτιλίσανε την δουλειά. Δεν τους βγήκαν τα πλάνα...

noborders είπε...

Εντάξη, ξέρουμε ότι σε όλους τους πολέμους η προπαγάνδα παίζει πρώταγωνιστικό ρόλο για όλους τους εμπλεκομένους, αλλα αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε μια στρατιωτική επίθεση, ενέργεια η οποία παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και βάζει σε τελευταία μοίρα τις ζωές αθώων συνανθρώπων μας. Ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάστικαν οι φωτογραφίες αυτές υποδήλωνε ότι δεν συνέβη απολύτως τίποτα στην περιοχή αυτή. Ξεχνάμε την αγωνία των συνανθρώπων μας και ασχολούμαστε με το ποίος είπε περισσότερα ψέματα.

Alexandros είπε...

@noborders

Οι φωτογραφίες σκηνοθετήθηκαν, επειδή ο φωτογράφος που τις τράβηξε, δεν ήθελε να εμπλακεί στο πεδίο της μάχης. Από κει και πέρα δεν παύει να είναι παραπλάνηση και απάτη.
Κατά τα άλλα, δεν καταλαβαίνω από που βγάζεις το συμπέρασμα ότι δεν μας ενδιαφέρει η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ο χαμός αθώων ανθρώπων. Δεν ξεχνάμε τίποτα.
Πάντως, εδώ που τα λέμε, δεν μπορούμε να κάνουμε και τίποτα...

Stepas είπε...

Μεγάλο θέμα αυτό με την προπαγάνδα από τα ΜΜΕ και τις τεράστιες απάτες που στήνονται πάνω στη δύναμη της εικόνας.

Η φωτο με τον κορμοράνο που λέει το gatti νομίζω ότι έχει αποδειχθεί ως απάτη.

Αυτό που έχει σημασία είναι να έχουμε ξεκάθαρο σε κάθε πόλεμο το ποιά συμφέροντα συγκρούονται και με ποιούς σκοπούς. Πχ όταν ο Πρετεντέρης σού λέει για την κακή Ρωσία και τους καημένους τους Γεωργιανούς χωρίς να βγάζει άχνα για τον ρόλο των ΗΠΑ τότε μιλάμε και πάλι για προπαγάνδα μόνο που δεν έχει τη δύναμη που έχει η εικόνα μιας φωτο ή ενός βίντεο. Ή, από την άλλη, όταν σου λένε ότι οι Ρώσοι επεμβαίνουν για να υπερασπιστούν το διακαίωμα των Οσέτιων στην αυτοδιαθεση, τότε κι αυτό είναι βαρβάτη προπαγάνδα και αποπροσανατολισμός.

Σημασία έχει ότι στους πολέμους αυτούς χάνονται ζωές. Τώρα αν τα διεθνή πρακτορεία βάζουν ηθοποιούς να το παίζουν άστεγοι και τραυματίες είναι μια απάτη που μάλλον δεν μπορούμε να την αποφύγουμε.

Alexandros είπε...

@stepas

Το ψέμα πάει σύννεφο. Μεγάλα τα συμφέροντα βλέπεις...
Πάντως, η υπέρ των ΗΠΑ κριτική που λες ότι άσκησε ο Πρετεντέρης, είναι σχεδόν πρωτόγνωρη για τα ελληνικά τηλεοπτικά δεδομένα, τα οποία διακατέχονται από σφοδρή αντιαμερικανική προκατάληψη. Στην Ελλάδα πουλάει πολύ το να είσαι κατά των Αμερικανών.
Στο συγκεκριμένο πόλεμο πάντως, η μεγάλη ευθύνη βαραίνει τον τρελάρα τον Σαακασβίλι. Από κει και πέρα, ήταν βούτηρο στο ψωμί των Ρώσων να εκμεταλευτούν την απερισκεψία και να δημιουργήσουν κατάσταση ανάλογη με το Κόσοβο. Η ενεργειακή εξάρτηση της Δύσης από την Ρωσία δεν άφηνε πολλά περιθώρια για αντιδράσεις.
Με λίγα λόγια , γίνεται στιγνή σύγκρουση συμφερόντων με θύματα αθώους πολίτες...

Lander είπε...

Τί λες ρε φίλε τώρα....
Τύφλα να έχει ο Ντάστιν Χόφμαν και το Χόλλυγουντ δηλαδή....

Alexandros είπε...

@Lander

Καλώς τον Lander. Ο "καλλιτέχνης" που έβγαλε αυτές τις φώτο φαίνεται να έχει ταλέντο, αν και ήταν λίγο απρόσεκτος. Χαραμίζεται το παλικάρι...