Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2007

ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Είμαι μεγάλος λάτρης των σπορ (να παρακολουθώ όχι να συμμετέχω...) και κυρίως του ποδοσφαίρου. Όπως έχει ειπωθεί (από τους Γερμανούς αν δεν κάνω λάθος) , το θεωρώ ένα από τα ωραιότερα δευτερεύοντα πράγματα στην ζωή. Για την ενημέρωση μου χρησιμοποιώ πλέον το διαδίκτυο οπότε δεν έχω πλήρη εικόνα για το ύφος και την εγκυρότητα όλων των εφημερίδων. Είναι άλλωστε πάρα πολλές (πρωτοφανές σε παγκόσμιο επίπεδο , χώρα 11.000.000 ανθρώπων με τουλάχιστον 13 αθλητικές εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας!!!) και δεν θα μπορούσα να τις παρακολουθήσω και να ήθελα. Αυτή η υπερπληθώρα εντύπων , αφενός μεν δίνει την δυνατότητα να διαβαστούν πολλές απόψεις και να υπάρχει πιο σφαιρική ενημέρωση αφετέρου δε έχει ρίξει το επίπεδο αθλητικής δημοσιογραφίας στα τάρταρα. Τώρα θα μου πει κάποιος : '' Ποιό είναι το αναγνωστικό κοινό των εφημερίδων αυτών ώστε να έχουν και κάποιο επίπεδο; '' Κι όμως , υπάρχουν μορφωμένοι άνθρωποι και υψηλού επιπέδου γενικότερα , που θέλουν να διαβάσουν ΚΑΙ για αθλητικά. Η μόνη εφημερίδα που μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις τους για σοβαρή , ευρωπαϊκού επιπέδου ενημέρωση είναι η Sportday (δεν θα πάρω τίποτα από την διαφήμιση...) , πρώτη άλλωστε και σε κυκλοφορία.
Αποκλείοντας τις οπαδικές (ποιος σοβαρός άνθρωπος θα διαβάσει εφημερίδα καφενειακού επιπέδου;) μένουν τέσσερεις με τον τίτλο της ανεξάρτητης και αδέσμευτης εφημερίδας. Αφορμή για το σχόλιο μου περί αθλητικών εντύπων πήρα από ένα άρθρο που βρήκα σε μία από αυτές τις ανεξάρτητες και αντικειμενικές φυλλάδες , όχι ξεφυλλίζοντας αλλά σερφάροντας. Η εφημερίδα αυτή έχει και ιστοσελίδα με την ηλεκτρονική της έκδοση. Θα περίμενε κανείς μία ποδοσφαιρική προσέγγιση πιο ανάλαφρη , με χιούμορ , με καλόπιστη κριτική και κυρίως με ήθος και ύφος. Παραπέμπω σε αυτό το άρθρο , γραμμένο από τον διευθυντή (!!!) της , για να γίνει κατανοητό ότι δεν είναι δυνατόν να ζητάμε ποδοσφαιρικό πολιτισμό και λιγότερη βία στα γήπεδα από τα πιτσιρίκια , όταν οι ''μεγάλοι'' γράφουν τέτοιες αηδίες...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκιο. Αυτοί , οι λεγόμενοι, ειδικοί δεν θέλουν να δουν τα πραγματικά μεγέθη. Ποιος θα πάρει μία από τις εφημερίδες αυτές όταν συνειδητοποιήσει ότι οι Ελληνικές ομάδες μπορούν να ανταγωνιστούν μόνο τις ομάδες Β΄κατηγορίας από τα λεγόμενα μεγάλα πρωταθλήματα; Επίσης εάν όλα τα ντέρμπι στην Ελλάδα εξακολουθήσουν να είναι του επιπέδου ΠΑΟ-ΟΣΦΠ (όπως το είδαμε) θα πρέπει πολλοί από αυτούς να σκέφτονται για την επόμενη επαγγελματική τους κίνηση και εμείς άλλο Κυριακάτικο χόμπι.

to5tokalo

Alexandros είπε...

Εκτός αυτού , συνεχώς φάσκουν και αντιφάσκουν.
Πλακώνονται οι οπαδοί; Είναι κάφροι.Δεν έχουμε επίπεδο , ντροπή κλπ...

Χειροκροτούν οι οπαδοί; Έχουν χαμηλές απαιτήσεις από τις ομάδες τους , οι διοικήσεις έχουν επικοινωνιακή ασπίδα προστασίας παραμυθιάζοντας τον κόσμο κλπ...

Είναι φανερό όμως οτι όλοι αυτοί οι ειδικοί πετάνε την σκούφια τους για επεισόδια. Είναι η χαρά τους , τρίβουν τα χέρια τους. Όταν κάτι πάει καλά νοιώθουν αμηχανία. Σου λένε : "αν οι οπαδοί ακόμα και μετά από τεσσάρα , χειροκροτούν , εμείς ποιους θα κριτικάρουμε και ποιους θα κατακεραυνώσουμε ;"