Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008

ΣΕ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ, ΕΤΣΙ;

Από εχθές εργένης πάλι... Όχι δεν χώρισα. Την "κοπάνησε" το έτερο μου ήμισυ για Θεσσαλονίκη και με παράτησε μόνο μου. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή θυμάμαι την προηγούμενη φάση της ζωής μου. Διότι όπως γνωρίζουν όλοι οι παντρεμένοι και οι παντρεμένες , η ζωή έχει δύο φάσεις: π.γ. και μ.γ. (πρό γάμου και μετά γάμου) όπως λέμε προ Χριστού και μετά Χριστόν.
Πρώτο πρόβλημα, τι τρώμε; Την πρώτη μέρα θα με "τραπεζώσει" ένας φίλος (εννοείται παντρεμένος, σιγά μη μαγείρευε αυτός...). Την δεύτερη λέω να παραγγείλω. Την τρίτη μάλλον θα φτιάξω μακαρόνια. Μετά; Μήπως να ξαναπαραγγείλω; Να ξαναφτιάξω μακαρόνια; Ή να ανοίξω το βιβλίο της Σκούρα και να αυτοσχεδιάσω; Μπα , μάλλον καμιά μπριζόλα θα ψήσω. Και όχι τίποτα άλλο , δεν έχω και την μάνα μου εδώ να μου φτιάξει χωριάτικη χωρίς πιπεριά και κρεμμύδι. Η μάνα μου είναι το μοναδικό άτομο στην Ελλάδα που φτιάχνει χωριάτικη σαλάτα χωρίς δύο από τα βασικά της συστατικά, διότι λέει, θα πειράξουν το ευαίσθητο στομάχι μου. Έχει μείνει κολλημένη στην εποχή που είχα έντονη γαστρίτιδα και νεύρωση στομάχου. Πάει μάνα! , πέρασε αυτή η εποχή και εύχομαι να μην ξανάρθει. Τέλος πάντων, καλό είναι να μένεις για μερικές μέρες μόνο σου , έτσι; Βλέπεις τα πράγματα αλλιώς. Καταρχάς έχω όοοολο το σπίτι για πάρτι μου. Πάω από το σαλόνι στο υπνοδωμάτιο και από το υπνοδωμάτιο στο γραφείο και συναντώ μόνο τον Ρίτο. Τον Ρίτο δεν τον ξέρετε , δεν σας τον σύστησα άλλωστε , είναι ο καφέ άσπρος γάτος μου. Υπέροχος γάτος αλλά λίγο χαζός ο καημένος. Να φανταστείτε όπου να ναι "κλείνει" χρόνο και ακόμα από το σπίτι δεν λέει να βγει. Μία φορά είπε να "ξεμυτίσει" , τον άρχισε στους τσαμπουκάδες ένας άλλος αρσενικός και από τότε φοβάται να βγει. Μιλάμε για μεγάλο χέστη.
Τι έλεγα; Α , ότι μένω μόνος μου. Για τις επόμενες μέρες θα βάζω τη μουσική όσο δυνατά θέλω , θα διαβάζω σε όποιο δωμάτιο γουστάρω και θα παρατάω τα παντελόνια μου στο σαλόνι. Την τηλεόραση δεν πρόκειται να την ανοίξω , εκτός και αν έχει κανένα ματσάκι. Ένα περίεργο πράγμα... Με ενοχλεί όταν η τηλεόραση είναι ανοιχτή στο σπίτι. Πρέπει να το κοιτάξω αυτό.
Ευτυχώς από ρουχισμό είμαι καλυμμένος και δεν θα χρειαστεί να βάλω ΚΑΙ πλυντήριο. Μου φτάνει που θα αναγκαστώ να μαγειρέψω δεν χρειάζεται να επιδοθώ και στο σπορ του σιδερώματος...
Δέκα (;) μέρες είναι θα περάσουν. Vicky, i miss you already, please come back!

7 σχόλια:

gatti είπε...

Χαχαχα!
Εχετε μεγάλη πλάκα εσείς οι ...κατ΄ ανάγκη εργένηδες! Εχετε τόσο πολύ καλομάθει να τα έχετε όλα έτοιμα που αποσυντονίζεστε πλήρως!

Δεν είναι άσχημα που θα μείνεις για κάποιο διάστημα μόνος σου. Λίγο πράγμα είναι που θα έχεις την ησυχία σου;
Εγώ δεν θα είχα καλύτερο!
Για να μη σου πω ότι αν δεν μείνω κάποιες ώρες - μέρες μόνη μου, διαταράσσεται η ψυχική μου ισορροπία.

Εντάξει, όμως το καταλαβαίνω πως υπάρχουν και τα πρακτικά ζητήματα. Αλλά όπως λες κι εσύ, 10 μέρες είναι θα περάσουν!!!

Alexandros είπε...

Γεια σου gatti!

Εκεί, στα πρακτικά κολλάω λίγο. Χα!
Κατά τα άλλα ,τι είναι δέκα μέρες; ώστου να το σκεφτείς περάσανε...

Βάσκες είπε...

Ρε έχεις άδεια και μιλάς κι όλας;

Άραξε και απόλαυσέ το!

Alexandros είπε...

Μακάρι να είχα άδεια βάσκες! Η γυναίκα μου έχει. Για αυτό εγώ έλεγα πάντα ότι το καλύτερο επάγγελμα είναι διορισμένος καθηγητής! Και ας μην παίρνει ιδιαίτερα ικανοποιητικό μισθό.

Stepas είπε...

Και το να μείνεις μόνος για μερικές μέρες έχει την πλάκα του.Όπως το είπες,είναι ωραίο για μερικές μέρες να μπορείς να παρατάς τα ρούχα όπου θέλεις και να βάζεις τη μουσική σε ό,τι ένταση θέλεις.Α και να πίνεις νερό κατευθείαν από το μπουκάλι χωρίς να σου λέει κανείς τίποτα!Αποκτάς άλλη αίσθηση μέσα στο σπίτι.Για λίγες μερούλες καλό είναι και το να μένει κανείς λίγο μόνος.

Σου εύχομαι καλά να περνάς.Και υπομονή!Θα γυρίσει!

Τα λέμε!

Alexandros είπε...

Γεια σου stepas
Όπως τα λες. Αποκτάς άλλη αίσθηση του χώρου. Καλή μέρα να έχεις

angelina είπε...

Vicky is back !!!!! The party is over. Επέστρεψε ο βλάκας να μαγειρέψει και να πλύνει και να σιδερώσει και να μαζέψει και τα παντελόνια απο το σαλόνι και τη σκόνη πάνω και κάτω απο τα έπιπλα και και και.... Αλεκο, όταν έλεγες στο τηλέφωνο οτι σου λείπω δεν ειχα καταλάβει οτι σου έλειπε η σαλάτα με πιπεριά και onions. (Η πεθερά αλήθεια μαγειρεύει λίγο "light" να το πω, άνοστα να το πώ, healthy θα το πω.) Τέλος πάντων, το δεκαήμερο του εργένη τελείωσε. ΧΑΜΗΛΩΣΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗΗΗΗΗΗΗ !!!!!!!!!!