Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΙΚΑΡΙΑ ΤΡΑΒΗΞΕ, ΠΗΓΕ...

Την περασμένη Τρίτη, 07:00 το πρωί, έβαλα στη βαλίτσα μου 2 μπλούζες, 1 τζιν παντελόνι, 3 αλλαγές εσώρουχα και πήρα το καράβι για Ικαρία. Για "παρέα" είχα το laptop μου και ένα βιβλίο. Πήγα όπως πάντα για δουλειές, τα γνωστά... Θα γύριζα την Πέμπτη το πρωί με το ίδιο πλοίο. Και όταν λέω πρωί εννοώ στις 3 τα ξημερώματα. Και όταν λέω "θα γύριζα" εννοώ ότι τελικά ΔΕΝ γύρισα. Έχασα το πλοίο. Ή δεν άκουσα το ξυπνητήρι του κινητού ή δεν το ενεργοποίησα σωστά, το αποτέλεσμα ήταν να ξυπνήσω στις 7 το πρωί με το πλοίο να έχει ήδη φτάσει στη Σάμο. Μέχρι εδώ όλα είναι καλά. Μιλάμε για συνηθισμένες καταστάσεις που έχουν βιώσει οι περισσότεροι. Το πρόβλημα ήταν ότι είχα κλείσει αεροπορικό εισιτήριο για Αθήνα την Παρασκευή το απόγευμα. Πως θα πήγαινα Σάμο για να μπορέσω μετά να φύγω για Αθήνα; Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ο καιρός θα χαλούσε (όπως και έγινε) και θα απαγορευόταν ο απόπλους όλων των πλοίων (όπως και έγινε!). Όπως πήγαιναν τα πράγματα θα έμενα αποκλεισμένος στην Ικαρία όλο το Σαββατοκύριακο, χωρίς ρούχα και χωρίς παρέα. Μία λύση υπήρχε. Να πάρω το πλοίο που έχασα, το οποίο γύριζε από Σάμο και μέσω Ικαρίας πήγαινε πίσω στον Πειραιά. Το πρόλαβα τελευταία στιγμή.
Τώρα σας γράφω από το Web cafe του Mall, φορώντας το δεύτερο τζιν παντελόνι που μου απέμεινε και την τελευταία καθαρή μπλούζα. Μιας και βρίσκομαι σε εμπορικό κέντρο θα μπορούσα να ψωνίσω καινούργια ρούχα για να "βγάλω" το Σαββατοκύριακο (η επιστροφή είναι προγραμματισμένη για την Δευτέρα). Προτίμησα μία άλλη λύση. Αύριο το πρωί έρχεται από Σάμο ένας φίλος μου, και θα κάνει τον κόπο να μου φέρει μερικά καθαρά ρούχα και κυρίως ένα καλό μπουφάν. Στην Αθήνα είμαστε. Να μην έχουμε ένα ρούχο για να πιούμε ένα ποτάκι το βράδυ;
Κλείνω αυτήν την ανάρτηση με μία φωτογραφία από την Ικαρία και μερικές σημειώσεις από το βιβλίο "Η σοφία μιας ζωής" που αποτελεί το απάνθισμα των καλύτερων σκέψεων του κορυφαίου συγγραφέα Ναγκίμπ Μαχφούζ.

Ικαρία, 21-01-2009

"Ποτέ μην πλησιάζεις έναν άνθρωπο που μισεί τον εαυτό του."

"Η ίδια η ζωή είναι σημαντική, κι όχι το νόημα της."

"Η λαχτάρα για το μυστικό της ύπαρξης ξεθυμαίνει, ώστε η ίδια η ύπαρξη να μη χάνει όλο της το μυστήριο."

"Με το τρόπο που αγαπάς, με τον ίδιο τρόπο υπάρχεις."

"Μόνο ο πόνος είναι πιο ισχυρός από την αγάπη."

"Οι επαναστάσεις σχεδιάζονται από τους ευφυείς, εκπληρώνονται από τους γενναίους και ωφελούν τους δειλούς."

Ναγκίμπ Μαχφούζ, 1911-2006

12 σχόλια:

angelina είπε...

Μικρέ, ανόητε Αλεξ, το να χάσεις το καράβι όταν αυτό φεύγει τέτοια βάρβαρη ώρα, το καταλαβαίνω. Το ότι διάλεξες να φύγεις απευθείας για Αθήνα, επίσης το κατανοώ. Τον προβληματισμό σου για το πώς θα ντυθείς στην Αθήνα για να βγεις το Σαββατόβραδο…ΟΧΙ. Δεν κατάλαβα. που ακριβώς έχεις σκοπό να πας στην πρωτεύουσα? Σε περιμένει μεγάλη πίστα? Ε?ε? Γιατί δεν μας λες? Χα. Καλά να περάσεις. Αγόρασε τίποτα από το εμπορικό γιατί η πτήση για Αθήνα αύριο δεν ξέρουμε εάν θα γίνει και…θα αναγκαστείς να πλένεις ρούχα. Επίσης μη ξεχάσεις να μου πάρεις δώρο

librarian είπε...

Όμορφη ταξιδιάρικη ιστορία.
Λοιπόν, καλώς ήρθες στο κέντρο αλλά και με τα ίδια ρούχα να κυκλοφορούσες εγώ σίγουρα δεν θα σε παρεξηγούσα.

gatti είπε...

Συμφωνώ με την librarian. Κανείς δεν θα σε παρεξηγούσε, άσε που αν κάποιοι σε παρεξηγούσαν δεν θα έπρεπε καν να σε ενδιαφέρουν.

Οσο για το ότι έχασες το καράβι, δεν είσαι ο μόνος. Ολους μας κάποια στιγμή μας έχει πλακώσει το πάπλωμα.

ΥΓ. Ξεκίνησα το "Σμήνος". Δηλαδή τι ξεκίνησα, είμαι κάπου στα μισά. Δεν σου λέω τίποτα! Εχω ξετρελαθεί από την πλοκή αλλά και τις επιστημονικές πληροφορίες. Μετανοιώνω που δεν το είχα πιάσει τόσο καιρό!

Να περνάς καλά!

Σοφία είπε...

Όπως και να'χει, καλά να περάσεις στην Αθήνα και καλή επιστροφή στη Σάμο!

Katerina Kalfopoulou είπε...

τελικά πώς έφτασες στη Σάμο?

Καλημέρα και καλή βδομάδα.

Alexandros είπε...

@angelina

Τελικά δεν χρειάστηκε να ψωνίσω τίποτα. Την περάσαμε σπίτι με κρασί και κουβέντα!

Alexandros είπε...

@librarian
Καλώς σε βρήκα στο blog. Από την Αθήνα έφυγα σήμερα και τώρα σου γράφω από Σάμο. Έκανα και μία "voltitsa" Ομονοια-Σύνταγμα-Μοναστηράκι-Θησείο και πάλι πίσω ενθυμούμενος τον τίτλο του blog σας.

Alexandros είπε...

@gatti
Γεια σου gatti! Πως τα κατάφερε πάλι έτσι ο πολυμετοχικός; Εγώ πήγα στην ΑΕΚ εχθές και έμεινα ευχαριστημένος. Παίξαμε καλή μπάλα.
Το "Σμήνος" είναι πολύ καλό βιβλίο για το είδος του. Πραγματικά αξίζει. Καλό διάβασμα!

Alexandros είπε...

@Σοφία

Ευχαριστώ Σοφία! Επέστρεψα στη Σάμο μετά από μία βδομάδα σχεδόν. Για δύο μέρες έφυγα, έξι έγιναν τελικά...

Alexandros είπε...

@ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Καλησπέρα Κατερίνα!
Έφυγα από Ικαρία με το πλοίο για Αθήνα. Έμεινα 4 μέρες εκεί σε ένα φίλο μου, και γύρισα σήμερα με το αεροπλάνο! Καλή εβδομάδα!

ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ ΣΑΜΟΥ είπε...

Καλός το πουλάκι μου, που ξεστράτησε 2 μέρες που έχουν διάρκεια τεσσάρων. Την άλλη φορά θα σε στείλω στον Κρότωνα.

librarian είπε...

Κάθε σου βόλτα, να θυμάσαι, να την απολαμβάνεις.
Σε ευχαριστώ που το blog μας ταξιδεύει στο μυαλό σου.
Καλό σου βράδυ.