Κυριακή 22 Ιουνίου 2008

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ










9 σχόλια:

gatti είπε...

Πάλι ταξιδάκι έκανες, πάλι από τη ζήλια έσκασα!!!

Τελικά κάνεις ΚΑΙ για φωτογράφος!
Απίστευτα τα στιγμιότυτα που έχεις
απαθανατίσει. Ο περιστερώνας, ο κουλουράς, η μαύρη ομπρέλα για ...σκιά. Καλά αυτοί εκεί πέρα δεν ξέρουν πως την εξωτερική μονάδα του A/C δεν την βάζεις σε εμφανές σημείο σε ένα παραδοσιακό κτίσμα;

Η αγορά τους πάντως θα μπορούσε άνετα να είναι αγορά ελληνική.

Ωραίες φωτογραφίες, ελπίζω να πέρασες κι εσύ καλά.

Alexandros είπε...

Καλημέρα gatti

Καλά ήταν αλλά είχε απίστευτη ζέστη. Το Κουσάντασι έχει δύο όψεις. Την τουριστική και την μη τουριστική. Η μη τουριστική είναι πολύ άσχημη (φαίνεται και σε κάποιες φωτογραφίες) ενώ η τουριστική αρκετά καλή. Η αγορά τους έχει χρώμα Ελληνικό ή η αγορά μας έχει χρώμα Τούρκικο , όπως το πάρει κανείς , (μικρά σοκάκια , το ένα μαγαζακι δίπλα στο άλλο , η πραμάτεια απλωμένη στο πεζοδρόμιο). Γενικά πάντως, δεν μου άρεσε και πάρα πολύ αν αναλογιστούμε ότι είναι από τα πιο τουριστικά τους θέρετρα.

suncitizen είπε...

Είχα πάει κι εγώ στο Κουσάντασι πριν μερικά χρόνια. Συμφωνώ μαζί σου. Απλα θέλω να πω για τα περίφημα δερμάτινα της Τουρκίας που είδα εκεί, ότι καταρχήν θυμίζουν μόδα του 50-60 (Βλ. Φούντας), ότι είναι λίγο (όχι πολύ) πιο φθηνά από τα δικά μας και ότι ένα που αγόρασα, ήδη σκίστηκε. Ενώ ένα άλλο που είχα από το μοναστηράκι, διατηρείται αναλοίωτο...

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα σε όλους, καλημέρα αλέκο..επειδή τυγχάνει να έχω εκδράμει και εγώ πριν 2 χρόνια στο κουσάντασι όντας κάτοικος παραμεθορίου (άλλωστε γι αυτό το λόγο διαβάζω το blog και όχι για το συγγραφέα --πλάκα κάνω εντάξει) θα θελα να μοιραστώ την εμπειρία μου.Η σάμος που διαμένω έχει αναπτύξει καλώς ή κακώς αρκετές σχέσεις με τους απέναντι γείτονες σε επίπεδο όπως συνηθίζεται να λέγεται χαμηλής πολιτικής.Τουριστικοί πράκτορες έρχονται απο δω σε μας εμείς κάνουμε συχνα πυκνά εκδρομές απο κει μήπως και καταφέρουμε και αποκομμίσουμε κάποια κέρδη σε χρήμα φυσικά γιατί όσον αφορά τις καλές σχέσεις γειτονίας είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.εν πάσει περιπτώσει είχε διοργανωθεί μια εκδρομή τεσσάρων ημερών πριν 2 χρόνια με σκοπό τη διεξαγωγή τουρνουά beach volley μεταξύ σάμου - κουσάντασι για τη σύσφιξη των σχέσεων των 2 λαών.επειδή ασχολούμουν ερασιτεχνικά με το άθλημα καλοκαίρι ήταν δεν είχα τότε κάτι καλύτερο να κάνω τα έξοδα πληρωμένα βρήκα και κάτι γνωστούς ε είπα να πάω και γω.οι τουρκοί σε γενικές γραμμές πολύ φιλικοί μερικές φορές δε σε βαθμό υπερβολικό (δουλικοί).όταν όμως άρχισαν οι αγώνες και είδα στη παραλία τουρκους 18 - 25 χρονών με τουρκικές σημαίες να βρίζουν εμάς την ελλάδα και γενικά λες και παρακολουθούσαν αγώνα championς league τότε κατάλαβα τι συμβαίνει.ο φανατισμός που έχει καλλιεργηθεί δεν εγκαταλείπεται εύκολα.οπώς καταλαβαίνετε έφυγα με όχι και τόσο καλές εντυπώσεις δεδομένης και της βρωμιάς που επικρατεί σχεδόν παντού.δύσκολα θα μεταβώ απο κει ξανά.εν ολίγοις οι άνθρωποί είναι αρκετά χρόνια πίσω και αν δεν υπήρχαν οι ευρωπαίοι να έχουν επενδύσει θα μιλούσαμε για τριτοκοσμικές καταστάσεις.
γιάννης

Alexandros είπε...

@suncitizen

Τα δερμάτινα που είδα εγώ, δεν ήταν πολύ εκτός μόδας , αλλά όντως δεν ήταν και πολύ πιο φτηνά. Τώρα από ποιότητα τι να πω... Αποφάσισα να μην αγοράσω , αν αυτό λέει κάτι

Alexandros είπε...

Γιάννη , πάντα θα υπάρχουν 20-30 μαλάκες που θα χαρακτηρίζουν και τους υπόλοιπους...

Ανώνυμος είπε...

αλέξανδρε θα επιμείνω ότι δεν είναι οι 20 - 30 θερμοκέφαλοι μόνο.όταν σε ένα κράτος 70 εκατομμυρίων τα 2 εκατομμύρια είναι ένα κλικ πιο πάνω απο τους υπόλοιπους και όταν το μεγαλύτερο ποσοστό είναι όχλος φερόμενος απο δω και απο κει ε τότε με συγχωρεις αλλά υπάρχει πρόβλημα.πρόσεξε δε λέω ότι εμείς είμαστε πολύ καλύτεροι αλλά τα στοιχειώδη τα καταλαβαίνουμε η πλειοψηφία τουλάχιστον. α και για την ιστορία στους αγώνες αυτους του βολλευ οι θεατές πάνω απο 50 δεν ήταν οπότε αν 30 ήταν οι κάφροι ε βγάλε συμπέρασμα μόνος σου.
γιάννης

Alexandros είπε...

Γιάννη

Το βιοτικό και πολιτισμικό επίπεδο της Ελλάδος είναι μία σκάλα πάνω από το Τουρκικό. Αυτό το γνωρίζουμε και μπορώ να πω ότι δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί και ιδιαίτερα. Αυτό που θα έπρεπε να μας απασχολεί είναι το πως θα προσεγγίσουμε τα Ευρωπαϊκά στάνταρ και σε βιοτικό επίπεδο και σε πολιτισμικό και σε μορφωτικό.
Τώρα όσον αφορά το συμβάν με τον αγώνα βόλεϊ , υπάρχουν αρκετά παραδείγματα αγώνων στους οποίους εμείς τα κάναμε μαντάρα ενώ αυτοί όχι. Θυμίζω τους αγώνες στον προκριματικό όμιλο του Euro όπου έγιναν επεισόδια στο Καραισκάκη ενώ στην Πολή δεν έγινε το παραμικρό...
Θέλω να πω δηλαδή , ότι αν με αφορμή τα επεισόδια στο Καραϊσκακη , έλεγαν οι Τούρκοι ότι είμαστε απολίτιστοι και κάφροι επειδή 300 άτομα τα έκαναν μπάχαλο, θα ήταν ανακριβές και άδικο.

Την καλημέρα μου!

Panos είπε...

Και εγω ειχα παει τον Απριλιο στο κουσαντασι και μπορω να πω οτι οι μη τουριστικες περιοχες στην πανω μερια της πολης ειχαν πολλα ενδιαφεροντα στοιχεια τα οποια σε γυριζουν πισω στο χρονο. Ειναι η δευτερη φορα που παω Τουρκια ( την πρωτη ειχα παει Κωσταντινουπολη) και αυτο που πρεπει να πω ειναι οτι οι Τουρκοι ειναι απιστυτα φιλικοι και φιλοξενοι. Την πρωτη φορα με ολα αυτα που ακουμε δεν το περιμενα και μου ειχε κανει τρπομερη εντυπωση, μας ειχαν συμβει και κατι περιστατικα και μας βοηθησαν πολυ.
Απο το Κουσαντασι νοικιασαμε αυτοκινητο και πηγαμε Εφεσσο και Σμυρνη, την Σμυρνη δεν την μεριμενα ετσι ειναι μια μεγαλουπολη με πολλα εκατομμυρια κατοικους, με πολυ κινιση και νεφος. το μονο που μου αρεσε ηταν η φτωχογειτονιες και τα παζαρια τους που εχουν κρατησει ακομα τον χαρακτηρα τους και που μπορεις να δεις πραγματικα ομορφα στοιχεια της πολης..

Επισης να πω οτι στην Σαμο τα 2 ταξιδιωτικα γραφεια που επισκεφθηκα δεν μας βοηθησαν καθολου και γενικα ηταν αγενης και καθολου εξυπηρετικοι, αντιθετως στο Κουσαντασι στο ταξιδιωτικο γραφειο ηταν εξαιρετικα εξυπηρετικοι και φιλικοι..οι Τουρκοι προσεχουν τον τουρισμο τους και εχουν πολυ ανεβασμενο επιπεδο και οργανωση σε ολα..

Για καποιον που δεν εχει ξαναπει Κουσαντασι του προτεινω να διαβασει πληροφοριες απο το site http://www.europe-hotels.gr/gr/kusadasi/index_guide.htm και για το πλοιο μποριτε να κλεισετε εισητηρια με το meander travel και μεσω email.