Κυριακή 6 Απριλίου 2008

ΘΙΒΕΤ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΕΞΩΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ...

Από την ιστοσελίδα www.goalday.gr :
Τριάντα(!) συλλήψεις έγιναν στο Λονδίνο στην πορεία της Ολυμπιακής φλόγας στην αγγλική πρωτεύουσα, όταν οι διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση στο Θιβέτ συγκρούστηκαν με την αστυνομία.
Όταν ο σταρ της κωπηλασίας, Σερ Στιβ Ρεντγκρέιβ παρέλαβε την φλόγα από το Γουέμπλεϊ, οι ακτιβιστές που διαμαρτύρονται για την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Κίνα, άρχισαν την... επίθεση. Μάλιστα, προσπάθησαν να αρπάξουν την φλόγα από τα χέρια της διάσημης τηλεπαρουσιάστριας, Κόνι Χακ. Μάλιστα, υπό τον φόβο των επεισοδίων, η φλόγα άλλαξε... δρόμο, χωρίς αυτό να έχει ανακοινωθεί και ο πρέσβης της Κίνας πέρασε το «ιερό φως» από την Τσάιναταουν.
Οι διαμαρτυρίες και οι φωνές για «μία Κίνα» συνεχίστηκαν και σκηνές... απείρου κάλους διαδραματίστηκαν όταν η φλόγα πέρασε στα χέρια του χρυσού Ολυμπιονίκη του πεντάθλου, Ντενίζ Λιούις. Στην οδό Ντάουινγκ είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 500 άτομα, ενώ στο Βρετανικό Μουσείο περίμεναν 2.000!
Για τα όσα έγιναν, ο εκπρόσωπος του Πεκίνο, Κι Γινγκπού δήλωσε στο BBC: «Δεν είναι η σωστή στιγμή, ούτε ο τρόπος, για κανέναν, να εκφράσει τις πολιτικές του απόψεις. Είμαστε ευγνώμονες στον κόσμο του Λονδίνου, την αστυνομία και τους διοργανωτές, για τις προσπάθειές τους να τηρηθεί η τάξη».
Η Κόνι Χακ, που δέχθηκε «επίθεση» και τελικά κατάφερε να κρατήσει τη δάδα, τόνισε σχετικά: «Το ότι παίρνω μέρος στη διαδικασία δεν σημαίνει πως υποστηρίζω την Κίνα».
Αν κάνω την εύλογη ερώτηση : "που ήταν οι κατά τα άλλα κοινωνικά ευαίσθητοι ακτιβιστές , αντιεξουσιαστές , αριστεριστές και προοδευτικοί αγωνιστές της "Χώρας που γέννησε το Ολυμπιακό Πνεύμα" , της "Χώρας που όταν γίνονταν Ολυμπιακοί Αγώνες σταματούσαν οι πόλεμοι" , της "Χώρας που γέννησε την δημοκρατία" , όταν η Ολυμπιακή φλόγα περιφερόταν στα Ελληνικά εδάφη" υπάρχει περίπτωση να πάρω ειλικρινή απάντηση;
Α, ξέχασα , αυτοί που καταπιέζουν ΔΕΝ είναι οι Αμερικανοί... Είναι οι εξωτικοί και απομακρισμένοι Κινέζοι , μία ασιατική φυλή 2 δισεκατομμυρίων ανθρώπων που δεν καταπιέζει λαούς ούτε βομβαρδίζει αντιδημοκρατικές χώρες. Ποιος ασχολείται τώρα με τους Κινέζους και τους Θιβετιανούς...