Έχω πάρει με την σειρά τα βιβλία του Βαλέριο Μάσιμο Μανφρέντι. Πρωτοδιάβασα την «Ασπίδα της Σπάρτης» - ένα βιβλίο αφιερωμένο στους Σπαρτιάτες - και κόλλησα. Πήραν σειρά ο Μέγας Αλέξανδρος , Η Επιστροφή από την Τροία και τα υπόλοιπα βιβλία του Ιταλού λάτρη της Ελληνικής και όχι μόνο ιστορίας και μυθολογίας. Εχθές ολοκλήρωσα την ανάγνωση του βιβλίου «Η αυτοκρατορία των Δράκων».
Βρισκόμαστε στο 260 μ.Χ. και στις ανατολικές επαρχίες της μεγάλης Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας βρίσκεται η πόλη Έδεσσα. Ο Βασιλιάς των Περσών Σαπώρ Α΄ πολιορκεί την πόλη. Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Λικίνιος Βαλεριανός αποδέχεται την πρόταση του Σαπώρ για διαπραγμάτευση, και βγαίνει από τα τείχη της πόλης συνοδεία μίας μικρής στρατιωτικής ομάδας με επικεφαλή τον Μάρκο Μέτελλο Αέτιο. Δυστυχώς πρόκειται για παγίδα. Και όχι μόνο από πλευράς Περσών αλλά και εκ των έσω. Λόγω της προδοσίας , οι περισσότεροι σκοτώνονται εκτός από 10 στρατιώτες και τον αυτοκράτορα. Μέσα στο χαμό , ο Μάρκος Μέτελος χάνει και την γυναίκα του , ενώ το 8χρονο παιδί του , μένει πίσω ορφανό από μητέρα και με τον πατέρα του αιχμάλωτο. Ούτε που μπορούν να φανταστούν τι τους περιμένει. Καλύτερα να πέθαιναν στη μάχη. Μετά από πορεία μηνών , οι Πέρσες τους πηγαίνουν ανατολικά προς τα βάθη της Ασίας, σε μία περιοχή ονόματι Άους Ντάιβα. Πραγματικό κολαστήριο. Το ορυχείο της περιοχής λειτουργούσε ήδη με αιχμαλώτους των Περσών και οι Ρωμαίοι στρατιώτες συμπεριλαμβανομένου και του Αυτοκράτορα προστέθηκαν στο υπάρχον δυναμικό. Κανείς δεν είχε αποδράσει από εκεί και κανείς δεν είχε καταφέρει να φύγει ζωντανός. Μετά από αρκετό καιρό, ο Αυτοκράτορας αρρώστησε και πέθανε. Οι εννέα στρατιώτες υπό τις οδηγίες του Μάρκου Μέτελου Αέτιου , περιμένουν νομοτελειακά την σειρά τους για να βρεθούν στον άλλο κόσμο. Με ελάχιστο φαγητό , με 16 ώρες εργασία την ημέρα χωρίς σταματημό , και με τους Πέρσες φύλακες κάθε άλλο παρά φιλικούς, δεν είχαν και πολλές ελπίδες. Η βοήθεια όμως ενός γέρου εργάτη, ο οποίος είχε καλές σχέσεις με τους φύλακες, θα αποβεί καθοριστική. Πετυχαίνοντας το ακατόρθωτο , θα καταφέρουν να αποδράσουν. Προς ποια κατεύθυνση να κινηθούν ώστε να μπορέσουν να γλιτώσουν από τους διώκτες τους; Μόνο ανατολικά θα μπορούσαν να πάνε… Προς την άγνωστη Ινδία και την απέραντη Κίνα. Χώρες που ούτε ακουστά δεν είχαν στην πατρίδα τους. Η περιπέτεια τους σε αυτές τις χώρες ήταν γεμάτη εκπλήξεις , άλλες φορές ευχάριστες και άλλες δυσάρεστες. Σκοπός τους; Να καταφέρουν να επιστρέψουν κάποια στιγμή στην πατρίδα. Για να το πετύχουν , ο μόνος εφικτός τρόπος ήταν να ακολουθήσουν ένα καραβάνι που πήγαινε πρώτα στην Ινδία μετά στην Κίνα και στην επιστροφή του θα πήγαινε δυτικά προς την μεγάλη αυτοκρατορία: την Τακίν Γκούο. Έτσι ονόμαζαν οι κάτοικοι της Μεγάλης Αυτοκρατορίας των Δράκων την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Τακίν Γκούο.
6 σχόλια:
Συνεννοημένοι ήμασταν σήμερα και ανεβάσαμε κι οι δύο ποστ για βιβλίο;
Αγαπημένος Μανφρέντι, στην "Αυτοκρατορία των Δράκων" θυμάται περισσότερο την ειδικότητά του του ιστορικού και αποφεύγει μεταφυσικά στοιχεία όπως στη 'Χίμαιρα' ή το 'Χρησμό'. Πολύ καλό βιβλίο!!!
Όντως , καλό βιβλίο. Αν δεν το έχεις διαβάσει , είναι αρκετά διασκεδαστικό και το βιβλίο του με τίτλο : Ο Φαραώ της Άμμου.
δια βάστε ι σ τ ο ρ ι α απο σκοπι νό βιβλίο ιστορίας δημοτικού σχολείου. Τύφλα νάχει ο μανφέντι
Φαίνεται ότι γράφαμε την ίδια ώρα ο ένας στο μπλογκ του άλλου.
Δεν τον έχω διαβάσει τον Φαραώ της Αμμου, αλλά θυμάμαι πως τον είχα ψάξει και δεν μπορούσα να τον βρω. Θα προσπαθήσω πάλι.
Την ώρα που έγραφα το σχόλιο σε εσένα , πηρα ειδοποίηση για το δικό σου σχόλιο! Είχα γράψει και καληνύχτα
Καληνύχτα λοιπόν κι από εδώ!
;-)
Δημοσίευση σχολίου