Πέμπτη 9 Αυγούστου 2007

ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!

Το να είσαι Δημόσιος Υπάλληλος , έστω και σε Τεχνική Υπηρεσία , δεν είναι και το πιο ενδιαφέρον επάγγελμα του κόσμου. Το αντίθετο θα έλεγα. Ρουτίνα , καθημερινότητα και βαρεμάρα τον περισσότερο χρόνο. Τώρα θα μου πεις για πιο λόγο ''σκοτώνονται'' οι περισσότεροι να μπουν στο δημόσιο. Είναι και αυτό ένα στοιχείο της ψυχικής μας ανισορροπίας. Τα δίνουμε όλα για να διοριστούμε και μετά γκρινιάζουμε ότι παίρνουμε λίγα χρήματα ή ότι δεν έχουμε αντικείμενο εργασίας και πλήττουμε. Δεν μπορείς να τα έχεις όλα σε αυτήν την ζωή...
Ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα που έχει το επάγγελμα μου (δυστυχώς έχω αρχίσει να θεωρώ το εαυτό μου περισσότερο Δημόσιο Υπάλληλο και λιγότερο Πολιτικό Μηχανικό) , είναι και το θέμα των αδειών. Στο Δημόσιο παίρνεις άδεια όποτε θέλεις. Αρκεί να έχεις διαθέσιμη.
Εγώ σχεδόν πάντα , διαλέγω να πάω διακοπές μετά τον δεκαπενταύγουστο. Πρώτον για να αποφύγω την πολυκοσμία και δεύτερον για να έχω όλο το προηγούμενο διάστημα την αδημονία της φυγής.

Φέτος δεν θα το τηρήσω 100% , καθώς σήμερα αναχωρώ με την σύζυγο για Χίο. Την άλλη βδομάδα εκδρομή Μαδρίτη-Σεβίλλη και επιστροφή 27 Αυγούστου.

2 σχόλια:

s_pablo είπε...

Κάτι μου λέει ότι η επιλογή της Σεβίλλης τέτοια εποχή δεν είναι εντελώς τυχαία.

Άντε καλή επιτυχία, αν και το βλέπω λίγο απίθανο.

Alexandros είπε...

Φίλε s_pablo , η επιλογή της Σεβίλλης ήταν τυχαία. Δυστυχώς η κλήρωση μας έριξε πάνω στο θηρίο. Μακάρι να είχα κλείσει την εκδρομή για μία εβδομάδα νωρίτερα ωστέ να έβλεπα και τον αγώνα παρόλο που χάσαμε. Είδα τουλάχιστον Ρεάλ-Σεβίλλη στο Μπερναμπέου!