Τετάρτη 8 Αυγούστου 2007

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΙΩΑΝΝΙΔΗ - ΜΑΛΑΜΑ

Υπέροχη η χθεσινή συναυλία των Σωκράτη Μάλαμα και Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Πυθαγόρειο Γυμνάσιο Σάμου.Υπήρχαν βέβαια και ορισμένα κακώς κείμενα αλλά γενικά μου άφησε καλές εντυπώσεις.
Ένα αρνητικό , η προσέλευση ατόμων με μόνο σκοπό την κοινωνική συνεύρεση και όχι την παρακολούθηση της συναυλίας. Απαραίτητο συστατικό στοιχείο κάθε πολιτιστικής εκδήλωσης σε μικρή επαρχιακή πόλη , όπου εμφανίζονται άτομα τα οποία απλά έτυχε να περνάνε απ ' έξω. Σαν αποτέλεσμα: διαρκής ηχητική όχληση , γελάκια , αστειάκια , φωνές κ.α. Και όλα αυτά, κατά την διάρκεια εκτέλεσης των τραγουδιών...
Δεύτερο αρνητικό , ο συναυλιακός χώρος. Η αυλή ενός σχολείου δεν είναι και ο πλέον ενδεδειγμένος χώρος. Τι ωραία ατμόσφαιρα που θα δημιουργούσε (ειδικά με τέτοιους καλλιτέχνες) , ένα αμφιθέατρο σε απόλυτα φυσικό περιβάλλον (π.χ. κοντά σε δάσος ή δίπλα στην θάλασσα).
Κατά τα άλλα , τραγούδησαν εναλλάξ για περίπου 2,5 ώρες. Κορυφαία στιγμή η ερμηνεία του "Κεμάλ" από τον Αλκίνοο. Μόνος πανω στην σκηνή με μία κιθάρα.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Se você quiser linkar meu blog no seu eu ficaria agradecido, até mais e sucesso.(If you speak English can see the version in English of the Camiseta Personalizada.If he will be possible add my blog in your blogroll I thankful, bye friend).

Niemandsrose είπε...

Γεια σου και "από κοντά" Αλέξανδρε. Τους είδα που λες στη Χαλκιδική. Ενώ έριξα χορό και τραγούδι που πήγε σύννεφο -τι στερημένο άτομο! περίμενα τη συναυλία Μάλαμα-Ιωαννίδη να διασκεδάσω- παρόλαυτα ξενέρωσα με ορισμένα φαινόμενα.
Το πρώτο είναι κάτι θερμοκέφαλοι τύποι που ακολουθούν κατά πόδας τον Μάλαμα [και τον Θανάση Παπ/νου] και φωνάζουν γηπεδικά συνθήματα υπερ του Μάλαμα ενώ γιουχάρουν τον Ιωαννίδη φωνάζοντάς τον χαλούμι(!). Τους την είπε στα ίσια ο Αλκίνοος αλλά οι τύποι δε μασάνε και συνεχίζαν να βρίζουν τον Ιωαννίδη. Μάλιστα όταν τραγούδησε τον Κεμάλ των Χατζιδάκι-Γκάτσου, φώναζαν "Καληνύχτα Ρεμάλ!" Γέλασα με την ευρηματικότητά τους αλλά στην τελική δεν είναι και τόσο αστείο πράγμα ο φανατισμός.
Το δεύτερο είναι ότι δε δένουν καθόλου οι δυο τους. Το πρόγραμμα είναι λίγο ό,τι νά'ναι με αποτέλεσμα όσοι συμπαθούν τον ένα να περιμένουν πότε θα τελειώσει ο άλλος για να ξαναβγεί στη σκηνή ο δικός τους...

Alexandros είπε...

Όντως , τώρα που το λες περίμενα να τελιώσει ο Μάλαμας για να ακούσω τον Ιωαννίδη. Όταν πριν από χρόνια τρογουδούσε με τον Ορφέα Περίδη ''έδεναν'' περισσότερο.

Niemandsrose είπε...

Πες-πες κάθισα και έγραψα ολόκληρο post για το θέμα. Όταν επιστρέψεις με το καλό έλα να το διαβάσεις, αν θέλεις.

Melenmaria είπε...

Έχασα τη συναυλία γιατί βρισκόμουν πολύ μακριά... Θα προσπαθήσω να τους δω το Σεπτέμβρη στο Θέατρο Βράχων. Πάντως ο κόσμος εδώ στη Σάμο είναι πολύ fake όσο αφορά τη διασκέδαση του η οποία ξεκινά μόνο κάτω υπό την επίδραση του αλκοόλ και τελειώνει πάνω στις μπάρες των "κοσμικών" νυχτερινών μαγαζιών. Κρίμα...

Ανώνυμος είπε...

Τι γενικέυσεις είναι αυτές βρε κουρούνα!? Σε άλλα μέρη της Ελλάδας τι κάνουν?! Σαν κακομαθημένο τουριστάκι ακούγεσαι.

Οντως οι επιλογές για διασκέδαση και πολιτισμό είναι πολύ λίγες στη περιφέρεια. Η Σάμος ειναι μια πόλη μόλις 10-12,000 κατοίκων.

Υπάρχουν όμως πάρα πολλές άλλες δραστηριότητες με τις οποίες ασχολούνται εδώ οι νέοι άνθρωποι και τις οποίες αν δε βγεις λίγο από το καβούκι σου να τις ζήσεις, δεν θα τις αντιληφθείς. Για αρχή κάνε επαφή με τον Ναυτικό Όμιλο, τον Ορειβατικό Σύλλογο και τον Σπηλαιολογικό σύλλογο. Ψάξε, δες, δοκίμασε τι έχει να προσφέρει κάθε τόπος και μην αναλώνεσαι σε γκρίνια, ουσιαστικά για δικές σου παραλέιψεις..

http://www.nosamou.gr/
http://www.samos-caves.com/
http://www.eops-samos.gr/