Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Εχθές το έριξα στη ζαχαροπλαστική. Είχα βρει μία συνταγή στο ιντερνετ (δυστυχώς δεν θυμάμαι το site, ένας Panagis νομίζω την είχε αναρτήσει) για μπισκότα σοκολάτας. Η συνταγή ήταν δικής του εμπνεύσεως και εγώ την εκτέλεσα κάνοντας ορισμένες αλλαγές. Τελικά χρησιμοποίησα τα εξής υλικά:
* 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις * 1 κούπα μαύρη ζάχαρη * 1 κούπα λευκή ζάχαρη * 2 κούπες κακαό χωρίς ζάχαρη, ΙΟΝ ή ΓΙΩΤΗΣ) * 3 αυγά * 1 κουταλάκι μπεικιν παουντερ * 3 βανίλιες * 250 γρ. φρέσκο βούτυρο * 1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο * 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι * 1 φακελάκι "σταγόνες" κουβερτούρα (συσκευασμένη σε όλα τα super markets) * 1 κουβερτούρα 125 γρ * Ένα σακουλάκι φουντούκια (κοπανισμένα σε γουδί)

Ετοιμασία:

Βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο για να μαλακώσει τελείως. Όταν είναι έτοιμο να "δουλευτεί" το ρίχνουμε σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε με τις δύο κούπες ζάχαρης (μαύρη και λευκή). Μετά από λίγη ώρα έχει γίνει μία μάζα με την ζάχαρη. Το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, τα αυγά, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τα μισά φουντούκια. Ανακατεύουμε το μείγμα για πολύ ώρα μέχρι να ομογενοποιηθεί Μην αγχωθείτε, το μείγμα θα είναι αρκετά στεγνό και δεν θα μπορεί να ανακατευτεί εύκολα. Η ανάμειξη γίνεται λίγο ευκολότερη όταν ρίχνουμε το βούτυρο με την ζάχαρη. Ταυτόχρονα με την ανάμειξη, λιώνουμε και την μία κουβερτούρα των 125 γρ. και την ρίχνουμε στο μείγμα. Μέχρι τώρα έχουμε ρίξει τα πάντα εκτός από τα μισά φουντούκια, το γάλα και τις σταγόνες κουβερτούρας.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα και ταυτόχρονα ανακατεύουμε Αν το μείγμα συνεχίζει να είναι στεγνό και να μην "δουλεύεται" ρίχνουμε και άλλο λίγο γάλα μέχρι να πετύχουμε ένα μείγμα παχύρρευστο. Είναι σημαντικό να μην ρίξουμε παραπάνω από το κανονικό γάλα, διότι αν γίνει πολύ αραιό δεν θα πετύχουμε καλό αποτέλεσμα.Αφού ανακατέψουμε καλά (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μίξερ), παίρνουμε μία ειδική φόρμα με καλούπια ή σε ένα ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί. Ρίχνουμε το μείγμα στα καλούπια ή αν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε το ταψί, με ένα μεγάλο κουτάλι βάζουμε πάνω στο χαρτί τόσο μείγμα ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να έχουν τα μπισκότα. Ζεσταίνουμε το φακελάκι κουβερτούρας και αφού ανοίξουμε μία τρύπα στο μέσο των μπισκότων ρίχνουμε μέσα λιωμένη κουβερτούρα. Διακοσμούμε και με τριμμένα φουντούκια και είμαστε έτοιμοι να ψήσουμε. Τα βάζουμε στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά τουλάχιστον και είναι έτοιμα!
Εμένα μου πέτυχαν. Όσοι τα δοκίμασαν έμειναν ευχαριστημένοι.

5 σχόλια:

Benikos place είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΟΥΝ !!!

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΠΑΣ , ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

kariatida62 είπε...

Tι σας έχει πιάσει όλους με μια κατσαρόλα στο χέρι είστε και με τις φόρμες του γλυκού παραμάσχαλα!
Μπράβο πάντως Αλέξανδρε τα πέτυχες και η μοσχοβολιά τους έφτασε μέχρι τα ρουθούνια μου..

Alexandros είπε...

@Benikos place

Άλλο ένα χόμπι που βρήκα για να περνάω την ώρα μου. Καλό βράδυ να έχετε!

Alexandros είπε...

@kariatida62

Μάθε τέχνη κι άστηνε..Καλό βράδυ!

Side21 είπε...

"Καινά δαιμόνια"
εισάγεις απάνω που
είπαμε να κάνουμε δίαιτα να
συνέλθουμε μετά τις γιορτές !!!