Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Rous - Εξαιρέσεις

Εξαιρετικό!

4 σχόλια:

gatti είπε...

Καλημέρα Αλέξανδρε!

Πολύ καλό πράγματι!!!

Βλέπω επάνω δεξιά πως διαβάζεις το "Χαμένο Σύμβολο". Το έχω αγοράσει κι εγώ και ξεκίνησα να διαβάζω, αλλά έπεσα πάνω σ΄αυτό: http://www.yupi.gr/books/c13099/Diavasa:_To_Xameno_Symvolo_Toy_Ntan_Mpr.html

Είναι μια κριτική που με έκανε να το ξανασκεφτώ αν πρέπει να το διαβάσω. Είναι και πολλές οι σελίδες.

Εσύ τι αίσθηση έχεις αποκομίσει μέχρι τώρα; Αξίζει; Να το αποφασίσω ή όχι;

Alexandros είπε...

Καλημέρα gatti!

Έχω κολλήσει αυτές τις μέρες με το κομμάτι. Είναι πολύ καλο!

Το χαμένο σύμβολο το ξεκίνησα εχθές. Έχω διαβάσει μόνο 20 σελίδες. Δεν μπορώ να κρίνω ακόμα. Ξέρω όμως τι να περιμένω.
Αυτές τις μέρες διάβαζα ένα βιβλίο εκλαϊκευμένης βιολογίας, το "Αγαπητέ κύριε Δαρβίνε", το οποίο ήταν απίστευτα δυσνόητο. Με κούρασε πολύ και το παράτησα στη μέση. Δεν καταλάβαινα σχεδόν τίποτα.
Τα βιβλία του Μπράουν τα έχω διαβάσει. Και τα τέσσερα. Είναι ότι πιο εύκολο μπορεί να διαβάσει κάποιος που θέλει να χαλαρώσει και να μην σκέφτεται πολύ. Αυτό θέλω και εγώ τώρα. Να διαβάσω ότι πιο "ελαφρύ" υπάρχει.
Η κριτική που μου έστειλες είναι τόσο σφοδρή που με κάνει καχύποπτο ως προς τις προθέσεις της. Έτσι όπως τα γράφει πρόκειται για το χειρότερο βιβλίο που γράφτηκε ποτέ! Ειδικά όταν είδα ότι προτείνει ως εναλλακτική ανάγνωση το "ΟΧΤΩ" τότε κατέληξα ότι ο τύπος δεν μας τα λέει καλά...
Το να διαβάσεις το Χαμένο Σύμβολο είναι σαν να βλέπεις μία b-movie τρώγοντας πατατάκια και πίνοντας μπύρες. Ε, πως να το κάνουμε. Ορισμένες φορές έχουμε ανάγκη και αυτό. Όχι μόνο τα βαθυστόχαστα. Άσε που είμαι της γνώμης ότι όσο πιο μεγάλη γκάμα βιβλίων διαβάζεις τόσο πιο σωστή άποψη έχεις για τα πράγματα.

Την καλημέρα μου!

gatti είπε...

Κι εγώ τα έχω διαβάσει όλα τα βιβλία του Μπράουν ε και δεν μπορώ να πω ότι κακοπέρασα. Εντάξει, υπάρχει το στοιχείο της υπερβολής, με εκνευρίζει που η πρώτη του σκέψη είναι ότι θα γυριστούν ταινία, άρα τα γράφει με κινηματογραφικό τρόπο, αλλά δεν μπορώ να πω ότι πέρασα άσχημα.

Κι εγώ σε τέτοια φάση ήμουν που ήθελα να διαβάσω κάτι εύπεπτο γιατί πέρασα και δύσκολη περίοδο στη δουλειά και είχα ένα βιβλίο να σέρνεται για εβδομάδες (ο "Πλαστογράφος" του Πίτερ Κάρεϊ) που δεν ξέρω αν ήταν τόσο κακό ή φταίει που εγώ ήμουν σε κακή διάθεση και είπα να ξεκινήσω το "Χαμένο Σύμβολο".

Διάβασα όμως αυτή την κριτική και το άφησα. Κακή εκτίμηση πάντως γιατί τώρα διαβάζω το "Φήμες" του Ούγκο Κλάους που είναι μεν ενδιαφέρον, αλλά εντελώς ξένης κουλτούρας (βελγικής) και μπορώ να πω ότι είναι ένα βήμα από το να μου δημιουργήσει δυσφορία...

Side21 είπε...

Εξαίρετο !!!