Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ

Σήμερα το πρωί στο γραφείο, έψαχνα σε κάτι προσωπικούς μου φακέλους και βρήκα το έγγραφο που απεικονίζεται στη παραπάνω φωτογραφία. Προκειμένου να εκτελέσω χρέη πραγματογνώμονα σε μία δικαστική υπόθεση διεκδίκησης τμήματος οικοπέδου, ορκίστηκα ενώπιον του Ειρηνοδίκη. Ο Θεός και το Ιερό Ευαγγέλιο θα σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια μου για δικαιοσύνη, αμεροληψία και απόδοση της αλήθειας.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λάθος άτομο βρήκαν να ορκίσουν...Αν ήθελες ας έκανες και αλλιώς όμως..Αλήθεια θα μπορούσες να ορκιστείς σε κάτι άλλο ανάλογα με τα όποια πιστεύω σου? το χω απορία
Γιάννης

Alexandros είπε...

Γιάννη, ευχαριστώ για την αφορμή που μου δίνεις να σχολιάσω.
Δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να ορκιστείς κάπου. Οι τίμιοι είναι τίμιοι και τα λαμόγια λαμόγια. Ανεξαρτήτως όρκου. Και εγώ θεωρώ τον εαυτό μου και τίμιο και ειλικρινή.
Αλήθεια, δεν έχει ξεφτιλιστεί ο θεσμός της ορκοδωσίας από την στιγμή που οι 8 στους 10 λένε ψέματα στα δικαστήρια; Ακούγονται τέρατα εκεί μέσα, από ανθρώπους που έβαλαν το χέρι τους στο Ιερό Ευαγγέλιο.
Ένα κοσμικό κράτος που στηρίζει την ελευθερία της έκφρασης, των πιστεύω και των θρησκευτικών απόψεων και δογμάτων, είναι υποχρεωμένο να σου επιτρέπει, αν θέλεις, να κάνεις και αλλιώς. Όχι να σου επιβάλει έμμεσσα ή άμεσα να ορκίζεσαι σε κάτι που δεν πιστευείς. Αυτό θα ήταν ένα βήμα μπροστά.

librarian είπε...

Χαχα! Ο Θεός βοηθός λοιπόν!

Side21 είπε...

Μπορούσες να ορκιστείς
"Εις την τιμή και την
υπόληψή μου ..." !!!
Αλλά τότε θα έβριζε η Σταυρούλα
που θα αναγκαζόταν να αλλάξει τον
τύπο του εγγράφου στο κομπιούτερ !!!
Δε βαριέσαι ... η ουσία να είσαι
εντάξει με τη συνείδησή σου ...
Όπως λες άλλωστε δεν έχει νόημα
οι περισσότεροι ψέμματα ορκίζονται ...

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΘΕΣΗ ΜΕ ΜΥΣΤΙΚΌΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΎ ΤΟ ΈΚΑΝΕς ΒΟΎΚΙΝΟ ΜΕ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΆΚΙ.
Αγαπητέ πραγματογμώμονα αν τύχει και είναι κανένα φιλετάκι(θέα θάλασσα κλπ) σκέψου ότι υπάρχουν και οι φίλοι του διπλανού γραφείου.

Alexandros είπε...

Αγαπητέ συγκάτοικε, η μυστικότητα έχει να κάνει με τις ενέργειες για την εκτέλεση της πραγματογνωμωσύνης και όχι με τον ορισμό του πραγματογνώμωνα. Έτσι δεν είναι; Ή μήπως πρέπει να το κρύβω ότι έχω αναλάβει αυτήν την υπόθεση;