Κυριακή 2 Μαρτίου 2008

ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΙΤΛΟΥ

Η νέα απώλεια του Ολυμπιακού (1-1 με τον Αστέρα) καθιστά το σημερινό ντέρμπι σχεδόν σαν τελικό πρωταθλήματος. Κυρίως για τον ΠΑΟ , ο οποίος αν νικήσει έχει σχεδόν αγκαλιάσει τον τίτλο. Είναι , θεωρώ , πολύ δύσκολο (και ειδικά αν δεν πάρει στα χαρτιά το ματς με την Καλαμαριά, ο ΟΣΦΠ) να απολέσει ο ΠΑΟ ένα πρωτάθλημα με την ΑΕΚ εξουδετερωμένη (θα μείνει 7 βαθμούς πίσω) και τον ΟΣΦΠ σε τόσο δύσκολη θέση. Και δεν είναι μόνο η διαφορά στην βαθμολογία όσο το γεγονός ότι ο ΟΣΦΠ δεν πείθει με την απόδοση του ότι μπορεί να κάνει σερί νικών μέχρι το τέλος. Αντίθετα , στην Ελλάδα η ομάδα που προηγείται στην βαθμολογία πάει "τρένο". Είτε παίζει καλά είτε όχι.
Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν, ο ΠΑΟ σήμερα παίζει το μισό ή καλύτερα όλο το πρωτάθλημα. Αυτό κατά την γνώμη μου , όσο και αν εκ πρώτης όψεως φαίνεται περίεργο , ευνοεί την ΑΕΚ. Προβλέπω έναν αγώνα στον οποίο η ΑΕΚ θα παίξει πιο απελευθερωμένο ποδόσφαιρο , χωρίς το άγχος που θα διακατέχει τον ΠΑΟ. Άλλωστε μέχρι πριν από 15 μέρες όλοι θεωρούσαν την ΑΕΚ "τελειωμένη".
Ένα άλλο στοιχείο που πιστεύω ότι ίσως παίξει ρόλο είναι το γεγονός ότι ο ΠΑΟ λογίζεται από την πλειονότητα των μέσων αλλά και των φιλάθλων , ως φαβορί. Είμαι της γνώμης ότι αυτός ο τίτλος βαραίνει αρκετά την ομάδα του ΠΑΟ. Θυμίζω ότι ως φαβορί θεωρήθηκε στον αγώνα με τους Ρέιντζερς , στον αγώνα κυπέλλου με τον ΟΣΦΠ και στα παιχνίδια εντός Λεωφόρου που του βγαίνει η ψυχή για να βάλει ένα γκολ.
Από παικτικής άποψης , ο ΠΑΟ έχει πιο συγκροτημένη ομάδα από την ΑΕΚ. Μπορεί να μην θαμπώνει με την απόδοση του (κάθε άλλο θα έλεγα...) άλλα έχει ένα συγκεκριμένο πλάνο παιχνιδιού το οποίο τηρεί ευλαβικά. Παίζει μονίμως με δύο αμυντικά χαφ και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Σαλπιγγίδη. Το παιχνίδι θα κριθεί εκεί. Αφενός στο αν η ΑΕΚ θα καταφέρει (μάλλον με τον Παπασταθόπουλο) να περιορίσει τά ξεπετάγματα του Σάλπι και αφετέρου στο αν ο Ζήκος θα παίξει ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του , κερδίζοντας την μάχη του κέντρου από τον Μάτος (ο Τζιόλης είναι ακίνδυνος). Δεν νομίζω ότι η ΑΕΚ μπορεί να κινδυνέψει ιδιαίτερα ,ειδικά μετά την απώλεια του Ιβανσιτς , αν επιτευχθούν τα παραπάνω. Με τα "αν" όμως δεν κέρδισε κανείς. Τα υπόλοιπα επί της οθόνης (δυστυχώς , αν και θα ήθελα να είμαι στο ΟΑΚΑ).
Update: Ευτυχώς που δεν ήμουν στο ΟΑΚΑ τελικά. Τέτοια κακοποίηση του ποδοσφαίρου σπάνια συναντάει κανείς. Λυπήθηκα τους 50.000 θεατές που μάταια περίμεναν να δουν μία φάση της προκοπής.

3 σχόλια:

gatti είπε...

Η ισοπαλία είναι καλό αποτέλεσμα για μας, αν σκεφτείς ότι θα μπορούσαμε και να είχαμε χάσει. Αλλωστε, δεν φημιζόμαστε για την ικανότητά μας να γυρίζουμε παιχνίδια, όταν είμαστε πίσω στο σκορ, ειδικά φέτος.

Εσείς όμως δεν το διαχειριστήκατε καλά το γκολ που πετύχατε. Το ματς ήταν φανερό ότι θα κρινόταν στο γκολ, άρα από τη στιγμή που το πετύχατε πρώτοι (ασχέτως με το αν ήταν ή δεν ήταν πέναλτι...) έπρεπε να γεμίσετε το κέντρο. Εμείς είχαμε έτσι κι αλλιώς δυσκολίες, αν βάζατε κι άλλα αμυντικά χαφ θα το παίρνατε το παιχνίδι.

Alexandros είπε...

Ο πατήρ Κωστένογλου άργησε λίγο να κάνει την αλλαγή. Πάντως το γκολ μπήκε από στημένο , οπότε ίσως να μην το αποφεύγαμε έτσι και αλλιώς.
Το να παρακολουθείς ένα τέτοιο παιχνίδι αγγίζει τα όρια του μαζοχισμού. Εγώ, με το που τελείωσε , την έκλεισα την TV και είδα ταινία. Να παρακολουθείς τέτοιο έκτρωμα είναι από μονο του χάσιμο χρόνου , πόσο μάλλον να βλέπεις και αναλύσεις σχετικά με αυτο στις διάφορες εκπομπές...

andreas athanasopoulos είπε...

TI EINAI AYTA BRE ME AYTO TO PRWTA8LHMA TOY K... BARE9HKAME REEEEEEEEE....