Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 11 ΧΡΟΝΙΑ

Πέρασα εκεί 6 χρόνια από την ζωή μου. Χρόνια καλά και ανέμελα. Όταν πρωτοπήγα το 1991 , ήταν μία πόλη όχι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη , χωρίς λάμψη και χωρίς μεγάλη τουριστική κίνηση. Η Πολυτεχνική Σχολή του Δ.Π.Θ. της έδωσε τεράστια ώθηση. Γνώρισε σημαντική ανοικοδόμηση , αναπτύχθηκε η οικονομία της και η αγορά της. Ζωντάνεψε και απέκτησε "ζωή".
Είναι ωραία πόλη η Ξάνθη. Μεσαίου μεγέθους για τα Ελληνικά δεδομένα , με το δεύτερο μεγαλύτερο καρναβάλι στην Ελλάδα , μετά της Πάτρας. Ακολούθησε και αυτό την πορεία της πόλης και από ένα μικρό και άσημο καρναβάλι , σήμερα είναι αρκετά γνωστό και αποτελεί πόλο έλξης των κατοίκων της Βορείου και όχι μόνο Ελλάδος. Πριν από 1,5 μήνα χτύπησε το κινητό μου. Ο Νίκος , συμφοιτητής και καλός φίλος (αν και "άρρωστος" γαύρος) , μου πρότεινε να ακολουθήσω την ήδη κανονισμένη από αυτόν και άλλους δύο συμφοιτητές μας, επίσκεψη στην πόλη. "Θα πάμε, λέει , με τον Παύλο και τον Αντώνη να κάνουμε έκπληξη στον Γιώργο". Ο Γιώργος , συμφοιτητής και αυτός , παντρεύτηκε και ρίζωσε εκεί. "Είσαι μέσα; Έντεκα χρόνια έχεις να τους δεις..."
Ο Νίκος από Ηράκλειο Κρήτης , ο Παύλος από Αθήνα , ο Αντώνης από Θεσσαλονίκη και εγώ από Σάμο , ξεκινάμε αύριο από διαφορετικές αφετηρίες με τελικό προορισμό την όμορφη Ξάνθη. Η Βίκυ έχει πακετάρει ήδη! Η επιστροφή καλώς εχόντων των πραγμάτων προβλέπεται την Τρίτη. Να περάσετε το τριήμερο όσο καλύτερα γίνεται!

4 σχόλια:

gatti είπε...

Oλο μικρές "αποδράσεις" είσαι!
Ζηλεύω!!!

Σου εύχομαι να περάσεις όσο πιο καλά γίνεται!

Alexandros είπε...

Γεια σου Gatti,
γεμίζουμε που λες μπαταρίες , μαζεύουμε λεφτά και όποτε μας δίνεται η δυνατότητα την έχουμε έτοιμη την απόδραση.

Σου εύχομαι να περάσεις υπέροχα! Καλό τριήμερο και εις το "επανιδείν".

Suspect είπε...

να παρνας καλα!
και να ανεβασεις φωτοζζζ !

s_pablo είπε...

Σούπερ η Ξάνθη. Την επισκεπτόμουν συχνά ως φαντάρος (υπηρέτησα στην Αλεξανδρούπολη) και μερικές φορές ακόμα για διακοπές.

Αξέχαστα θα μου μείνουν τα γλυκά στον Τούρκο, η έκπληξη μου όταν μου πρότειναν να πάμε για καφέ στην παραλία, το σπίτι με το μπαλκόνι χωρίς μπαλκονόπορτα και μια κούκλα πρασινομάτα που μου ριξε χυλόπιτα σε μια γλώσσα που δεν κατάλαβα ποτέ...