Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2008

ΓΚΛΟΜΠΑΛΙΑ


Οι κανονισμοί του μπλογκοπαιχνιδιού έχουν ως εξής :
1. πιάνουμε το βιβλίο που βρίσκεται πιο κοντά μας αυτή τη στιγμή
2. το ανοίγουμε στη σελίδα 123 (αν είναι μικρό, παίρνουμε το επόμενο κοντύτερα σε μας, που έχει τουλάχιστον 123 σελίδες)
3. βρίσκουμε την πέμπτη πρόταση
4. αντιγράφουμε τις επόμενες τρείς δλδ την έκτη, έβδομη και όγδοη και
5. βρίσκουμε άλλους πέντε ατυχείς να τους πασάρουμε το παιχνίδι.
Ακολουθώντας η gatti τον κανόνα νούμερο 5 , μου πέταξε το μπαλάκι να γράψω για το βιβλίο που διαβάζω αυτήν την εποχή που όπως είναι λογικό βρίσκεται ακριβώς μπροστά μου στο τραπεζάκι δίπλα στο Laptop.

Το βιβλίο λέγεται Γκλομπάλια , συγγραφέας είναι ο Ζακ-Κριστόφ-Ρουφέν και εκδόθηκε από τον Ψυχογιό σε μετάφραση Ασπασίας Σιγάλα.

«Είμαι ο Πουίγκ Πιζόλ , από τις "Γενικές Πληροφορίες''», είπε με την ίδια περηφάνια που θα απήγγειλλε πάνω στην σκηνή: «Είμαι ο Δον Ντιέγκο της Καστίλης».
Ο Στίπερ διασκέδαζε όλο και περισσότερο με αυτόν τον περίεργο τύπο , του υποκλίθηκε με το κεφάλι , σαν να χαιρετούσε έναν ευγενή.
«Και τι μπορώ να κάνω για εσάς , αγαπητέ μου Πουίγκ;»
«Πρόκειται σχετικά με την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου».

4 σχόλια:

gatti είπε...

Ενδιαφέρον μοιάζει το βιβλίο, απ΄ όσο είδα στα links που παραθέτεις. Είναι πράγματι έτσι; Σου αρέσει; Αξίζει να το αγοράσει κανείς;

ΥΓ. Εγώ στο πέταξα το μπαλάκι. Εσύ δεν θα το πετάξεις κάπου;
ΥΓ1. Ολο ερωτήσεις είμαι σήμερα! :-)

Alexandros είπε...

Gatti , το βιβλίο είναι κατώτερο των αρχικών μου προσδοκιών. Διαβάζεται πάντως άνετα. Στο βιβλίο εκφράζεται μία θέση-άποψη προβληματισμού , σχετικά με την παγκοσμιοποίηση και το τι μπορεί αυτή να επιφέρει στην γη.
Υ.Γ. Ειλικρινά , δεν έχω κάποιον να το πετάξω. Αν είχα θα το είχα κάνει!

gatti είπε...

Μη σε απασχολεί. Εχουν προσκαλέσει τόσους παραπάνω από όσους ορίζει το παιχνίδι οι υπόλοιποι, ώστε είσαι καλυμμένος!
:-)

Ανώνυμος είπε...

Εσχατολογικοί υπολογισμοί
Νέα εκτίμηση για την ημερομηνία λήξης της Γης

ΑΠΕ
Ο γαλάζιος πλανήτης μια μέρα θα ψήνεται στον ατμό
Λονδίνο




Η αρχή του τέλους για τη ζωή στη Γη αναμένεται σε περίπου ένα δισεκατομμύριο χρόνια, καθώς ο Ήλιος θα διογκώνεται και θα αρχίσει να βράζει τους ωκεανούς. Όμως ο πλανήτης θα επιζήσει για ακόμα 6,6 δισ. χρόνια, μέχρι να τον καταπιεί το μητρικό του άστρο.

Οι αστροφυσικοί είναι βέβαιοι ότι όταν ο Ήλιος αρχίσει να εξαντλεί τα καύσιμά του θα αρχίσει να διογκώνεται και να μετατρέπεται σε «κόκκινο γίγαντα» που πρώτα θα σιγοψήσει και μετά θα καταπιεί τους πλησιέστερους πλανήτες, τον Ερμή και την Αφροδίτη.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ρόμπερτ Σμιθ, ομότιμος καθηγητής αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο του Σάσεξ, είχε εκτιμήσει πρόσφατα ότι η Γη θα γλιτώσει από την καταστροφή.

Τώρα, όμως, ο Δρ Σμιθ αναγκάζεται να αλλάξει γνώμη.

Νέοι υπολογισμοί, σε συνεργασία με τον Κλάους Πίτερ-Σρέντερ του Πανεπιστημίου του Γκουαναχουτο στο Μεξικό, δείχνουν ότι τα εξωτερικά στρώματα του κόκκινου γίγαντα θα φτάσουν μέχρι τον τρίτο πλανήτη.

«Η ισχνή εξωτερική ατμόσφαιρα του Ήλιου [θα] εκτείνεται πολύ πέρα από την ορατή του επιφάνεια, και απ΄ό,τι φαίνεται η Γη θα περιφέρεται μέσα στα εξώτερα στρώματα χαμηλής πυκνότητας» εξηγεί ο Δρ Σμιθ.

«Η οπισθέλκουσα που προκαλείται από αυτό το αέριο χαμηλής πυκνότητας είναι αρκετό ώστε η Γη να παρασυρθεί προς τα μέσα, και τελικά να συλληφθεί και να εξαερωθεί από τον Ήλιο».

Η εξαέρωση του γαλάζιου πλανήτη απέχει 7,6 δισ. χρόνια.

Όμως η Γη θα έχει πάψει να είναι κατοικήσιμη πολύ νωρίτερα. Σε ένα δισ. χρόνια, όταν ο Ήλιος θα έχει ήδη αρχίσει να διαστέλλεται, οι ωκανοί θα εξατμιστούν και θα γεμίσουν την ατμόσφαιρα υδρατμούς, ένα ισχυρό αέριο του θερμοκηπίου που θα ανεβάσει τη θερμοκρασία του πλανήτη ακόμα περισσότερο.

Ο Δρ Σμιθ μπορεί να φανταστεί δύο λύσεις για να γλιτώσει η ανθρωπότητα: είτε να εκκενώσει τη Γη με διαστημικές λέμβους, είτε να χρησιμοποιήσει τη βαρυτική έλξη ενός διερχόμενου αστεροειδή για να τραβήξει τη Γη έξω από τη ζώνη της καταστροφής.

Η μελέτη δημοσιεύεται στην βρετανική επιθεώρηση Astrophysics.

Newsroom ΔΟΛ

Υ.Γ ψαξε και για αυτο το θέμα στην βιβλιογραφια. Δυστυχώς δεν εχω πρόχειρο αλλο τρόπο επικοινωνίας μαζί σου τώρα. Θα τα πούμε από κοντά. Οσυγκάτοικόςτουδιπλανούγραφείου. Καλοβραδυ