
Η
Belgian Triple που εμφιάλωσα πριν από μερικές μέρες

Δείγμα από την
coffee stout που ωριμάζει στον δεύτερο κάδο

Δείγμα από την
coffee stout που ωριμάζει στον δεύτερο κάδο

Μέρος του εξοπλισμού οικιακής
ζυθοποίησης
Πρώτες ύλες για παρασκευή Βελγικής μπύρας
Oud Bruin (καφέ αρωματική μπύρα)

Απολύμανση εξοπλισμού

Μέτρηση θερμοκρασίας νερού

Ειδική βύνη
Abbey έτοιμη να τοποθετηθεί στο ζεστό νερό (70 βαθμοί
Κελσίου)
για μισή ώρα

Η βύνη μέσα στο νερό


Μισή ώρα μετά

Η μαγιά έχει ενυδατωθεί και είναι έτοιμη να χρησιμοποιηθεί

Ο λυκίσκος σε
σάκκο θα τοποθετηθεί στον κάδο (
Dry hoping) μετά το τέλος της διαδικασίας
To γλεύκος βράζει στην κατσαρόλα

Μετά τον βρασμό ρίχνονται οι δύο κονσέρβες της
Brewferm
Το γλεύκος παγώνει απότομα και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα σε παγωμένο νερό στην μπανιέρα

Μέτρηση της αρχικής πυκνότητας του γλεύκους

Ζύμωση στον κάδο για μία εβδομάδα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου