Η
Belgian Triple που εμφιάλωσα πριν από μερικές μέρες
Δείγμα από την
coffee stout που ωριμάζει στον δεύτερο κάδο
Δείγμα από την
coffee stout που ωριμάζει στον δεύτερο κάδο
Μέρος του εξοπλισμού οικιακής
ζυθοποίησηςΠρώτες ύλες για παρασκευή Βελγικής μπύρας
Oud Bruin (καφέ αρωματική μπύρα)
Απολύμανση εξοπλισμού
Μέτρηση θερμοκρασίας νερού
Ειδική βύνη
Abbey έτοιμη να τοποθετηθεί στο ζεστό νερό (70 βαθμοί
Κελσίου)
για μισή ώρα
Η βύνη μέσα στο νερό
Μισή ώρα μετά
Η μαγιά έχει ενυδατωθεί και είναι έτοιμη να χρησιμοποιηθεί
Ο λυκίσκος σε
σάκκο θα τοποθετηθεί στον κάδο (
Dry hoping) μετά το τέλος της διαδικασίας
To γλεύκος βράζει στην κατσαρόλα
Μετά τον βρασμό ρίχνονται οι δύο κονσέρβες της
BrewfermΤο γλεύκος παγώνει απότομα και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα σε παγωμένο νερό στην μπανιέρα
Μέτρηση της αρχικής πυκνότητας του γλεύκους
Ζύμωση στον κάδο για μία εβδομάδα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου