Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011

HOMEBREWING - ΟΙ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η Belgian Triple που εμφιάλωσα πριν από μερικές μέρες
Δείγμα από την coffee stout που ωριμάζει στον δεύτερο κάδο
Δείγμα από την coffee stout που ωριμάζει στον δεύτερο κάδο
Μέρος του εξοπλισμού οικιακής ζυθοποίησης
Πρώτες ύλες για παρασκευή Βελγικής μπύρας Oud Bruin (καφέ αρωματική μπύρα)
Απολύμανση εξοπλισμού
Μέτρηση θερμοκρασίας νερού
Ειδική βύνη Abbey έτοιμη να τοποθετηθεί στο ζεστό νερό (70 βαθμοί Κελσίου) για μισή ώρα
Η βύνη μέσα στο νερό

Μισή ώρα μετά
Η μαγιά έχει ενυδατωθεί και είναι έτοιμη να χρησιμοποιηθεί
Ο λυκίσκος σε σάκκο θα τοποθετηθεί στον κάδο (Dry hoping) μετά το τέλος της διαδικασίας
To γλεύκος βράζει στην κατσαρόλα
Μετά τον βρασμό ρίχνονται οι δύο κονσέρβες της Brewferm
Το γλεύκος παγώνει απότομα και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα σε παγωμένο νερό στην μπανιέρα
Μέτρηση της αρχικής πυκνότητας του γλεύκους
Ζύμωση στον κάδο για μία εβδομάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: