Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΣΦΗΝΑΚΙΑ ΣΟΥΜΑΣ

Η χώρα μας σε νευρική και οικονομική κρίση... Οικονομικό έλλειμμα μεγαλύτερο ακόμα και από το ετήσιο ΑΕΠ (!). Ιδεολογική καταπίεση από την Αριστερά σε βαθμό ευνουχισμού. Ζούμε σε μία χώρα με δεξιές κυβερνήσεις και αριστερές αντιλήψεις! Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να συμβεί αυτό. Μόνο σε μία χώρα που είναι ταυτόχρονα περήφανη για τον αρχαίο πολιτισμό της αλλά και για την Ορθόδοξη παράδοση της. Η επιτομή του παραλογισμού δηλαδή. Ζούμε σε μία χώρα που οι λογικές φωνές είναι τόσο λίγες (π.χ. Πάσχος Μανδραβέλης) που σε πιάνει απελπισία. Η μιζέρια των Αριστερών έχει εμποτίσει τα πάντα. Την τέχνη και την πολιτική, ακόμα και τα ΜΜΕ. Οι στυγνοί δολοφόνοι μετατρέπονται σε αντιεξουσιαστές και επαναστάτες και οι Αστυνομικοί από όργανα της τάξης και της νομιμότητας σε νόμιμους κουκουλοφόρους!
Δεν ξέρω αν το μάθατε. Άσυλο πλέον δεν έχουμε μόνο στα Πανεπιστήμια αλλά και όπου αλλού βρίσκονται στελέχη και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Η επέμβαση της αστυνομίας για έρευνα σε χώρο πέριξ βιβλιοπωλείου, αποτελεί σύμφωνα με κάποιους παραβίαση κάθε νομιμότητας! Έχει χαθεί κάθε μέτρο λογικής. Η απώλεια του μέτρου, αντί να επισημανθεί και να καταδικαστεί, επιβραβεύεται με συγνώμες (!) από τον ίδιο τον αρμόδιο Υπουργό.
Ο αστυνομικός, όντας στη μέση ενός παράλογου πολιτικοϊδεολογικού αγώνα που λαμβάνει χώρα εδώ και 30 χρόνια, είναι ζαλισμένος σαν κοτόπουλο. Αν επέμβει, τα ακούει. Αν δεν επέμβει, είναι ανεκπαίδευτος, ανεπαρκής και φασίστας. Δεν ισχυρίζομαι ότι η Αστυνομία λειτουργεί σωστά. Λειτουργεί όπως κάθε Δημόσια Υπηρεσία σε αυτόν τον τόπο. Δηλαδή απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί αξιόπιστη. Ο Δημόσιος Υπάλληλος ρέπει προς την τεμπελιά, την αδιαφορία και δυστυχώς την διαφθορά. Η έλλειψη αξιολόγησης και ουσιαστικού ελέγχου σε συνδυασμό με την μη άρση της μονιμότητας, έχουν μετατρέψει τον αστυνομικό σε κοινό Δημόσιο Υπάλληλο με ότι αυτό συνεπάγεται. Αν σε αυτά τα δεδομένα προσθέσουμε την βαθιά απέχθεια μεγάλου μέρους του Ελληνικού λαού προς το πρόσωπο του αστυνομικού (πέρυσι, παιδάκια 15 χρονών φώναζαν εν χορώ στις πλατείες της χώρας το "Μπάτσοι-γουρούνια-Δολοφόνοι" παρουσία των καθηγητών τους οι οποίοι κρυφογελούσαν ικανοποιημένοι), τότε μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε για ποιο λόγο η Ελληνική Αστυνομία αποτελεί σύντομο ανέκδοτο.
Και οι πλέον αδαείς γνωρίζουν ότι η Δημοκρατία πλήττεται με την δημιουργία αισθήματος φόβου. Όταν φοβάσαι δεν είσαι ελεύθερος. Και όταν δεν είσαι ελεύθερος δεν μπορείς να μιλάς για Δημοκρατία. Λέμε λοιπόν ΟΧΙ στην ανελευθερία, είτε αυτή προέρχεται από το κράτος (περιορισμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με γελοίους τρομονόμους) είτε προέρχεται από αυτούς που επιθυμούν την διαταραχή της κοινωνικής γαλήνης επειδή δεν τους αρέσει ο τρόπος ζωής μας και θέλουν να τον αλλάξουν με κάθε τρόπο. Και οι δύο προσπάθειες περιορισμού της ελευθερίας του ατόμου είναι εξίσου κατακριτέες και απεχθής.
Είμαστε οι "νοικοκυραίοι" που δεν ανήκουμε σε ιδεολογικούς στρατούς, που δεν έχουμε παππού να μας πει τι έγινε στον εμφύλιο, που δεν ανήκουμε στην γενιά του πολυτεχνείου, που δεν νιώθουμε ένοχοι (κάτι σαν προπατορικό αμάρτημα) επειδή δεν λάβαμε μέρος σε κοινωνικούς αγώνες και διεκδικήσεις, που πιστεύουμε ότι ο Χίτλερ και ο Στάλιν είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος , που θεωρούμε ότι το αντάρτικο πόλεων δεν οδηγεί πουθενά, που όταν εξετάζουμε ένα πάσης φύσεως ζήτημα το αξιολογούμε με όπλο τη λογική και όχι τις ηλίθιες ιδεοληψίες μας, που γεννηθήκαμε την δεκαετία του '70 και του '80.
Δεν ακουγόμαστε, διότι δεν είμαστε οργανωμένοι και δεν φωνάζουμε. Ζούμε συμβατικά, χωρίς εξάρσεις αλλά δεν φταίμε εμείς για αυτό. Είναι η εποχή μας τέτοια. Εντάξει, το καταλαβαίνουμε, δεν θα μας γράψει η ιστορία αλλά τι μπορούμε να κάνουμε; Ο Κούντερα έγραψε ότι όλοι διεκδικούμε μία μορφή αθανασίας. Είτε την μικρή είτε την μεγάλη. Η μικρή αθανασία είναι αυτή που μας έχει απομείνει και θα την διεκδικήσουμε. Αν πάλι δεν τα καταφέρουμε, τουλάχιστον θα μας έχει μείνει η σούμα. Θα πίνουμε 3 σφηνάκια σούμα και θα γράφουμε τις μαλακίες που έγραψα εγώ σήμερα. Δεν γαμιέται..

8 σχόλια:

Katerina Kalfopoulou είπε...

Αλέξανδρε,

σήμερα σκεφτόμουν μήπως πρέπει να αρχίσω να κατεβάζω κανένα ποτήρι για να αντέξω τον παραλογισμό που αντιμετωπίζω στην καθημερινότητά μου! Δυστυχώς δεν πίνω...

Θέλω μόνο να σου πω πως τα "παιδάκια 15 χρονών που φώναζαν εν χορώ στις πλατείες της χώρας το "Μπάτσοι-γουρούνια-Δολοφόνοι" παρουσία των καθηγητών τους οι οποίοι κρυφογελούσαν ικανοποιημένοι", είναι αυτά τα παιδάκια που δηλώνουν πρώτες τις σχολές αστυνομίας επειδή έχουν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.
Η οργή είναι απρόσωπη. Ξεκινάει από όλους προς όλους ανεξαιρέτως, σε τέτοιες έκρυθμες καταστάσεις, και δυστυχώς πολύ λίγοι είναι εκείνοι που καταφέρνουν να δουν πίσω από το παραπέτασμα του ΠΑΡΟΛΟΓΟΥ, που σκόπιμα καλλιεργείται και διανθίζεται.

Σήμερα προσπάθησα να πείσω τους μαθητές μου πως πρέπει να βρούμε από κοινού έναν τρόπο να κάνουμε ευχάριστο το μάθημα, στο οποίο τα 2/3 περίπου μιλάνε προκλητικά και ασταμάτητα, προφανώς για να δείξουν πως τους είναι τελείως αδιάφορο ο,τιδήποτε έχει να πει ένας καθηγητής. Αυτό που εισέπραξα ήταν θυμός κι οργή που συνοψίζονται στη φράση: "η παιδεία έχει μαύρα χάλια, γιατί να αλλάξουμε εμείς; Να αλλάξει αυτή"
Ήταν ένα από όσα άκουσα.
Αυτά τα παιδιά, λοιπόν, που δεν ακούνε τίποτε και κανέναν, είναι και αυτά που θα γίνουν ένστολοι και αυτά που θα διαδηλώνουν...
Προς το παρόν όμως είναι αυτά που μισούν, σε ένα μεγάλο ποσοστό, το σχολείο τους...και κατά συνέπεια και κάθε θεσμό. Τι φταίει;

τελικά νομίζω πως πρέπει να αρχίσω κι εγώ τις σούμες ή όπως αλλιώς τις λένε...

Alexandros είπε...

Γεια σου Κατερίνα!

Τι να πούμε και για την παιδεία.. Εσύ τα ζεις από μέσα και ξέρεις πολύ καλύτερα.


Δες τι γράφει ο Πάσχος Μανδραβέλης σήμερα στην Καθημερινή :

"Το μυστρί και η δημοκρατία

Tου Πασχου Μανδραβελη / pmandravelis@kathimerini. gr

Είναι προφανές ότι, όταν συλληφθούν οι ψυχασθενείς με τα καλάσνικοφ, μπορούν να ζητήσουν την αθώωσή τους ισχυριζόμενοι ότι «τελούσαν υπό νομική πλάνη, θεωρώντας ότι στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας αντίστοιχες ενέργειες καταγράφονται συχνά». Δεν είναι καλαμπούρι, είναι το σκεπτικό του εισαγγελέα Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ξάνθης, με το οποίο αθώωσε έξι νεαρούς, οι οποίοι «έχτισαν» εντός του γραφείου τον αντιπρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου κ. Θανάση Καραμπίνη. Ο εισαγγελέας της έδρας διαπίστωσε ότι «τα αδικήματα της άσκησης βίας και της διατάραξης οικιακής ειρήνης φαίνεται από τις καταθέσεις και τα στοιχεία της δικογραφίας ότι έχουν αντικειμενικά διαπραχθεί». Παρ’ όλα αυτά, οι έξι «χτίστες» αθωώθηκαν διότι νόμιζαν ότι «νόμος είναι το δίκιο του φοιτητή να χτίζει εντός των γραφείων του τους πρυτάνεις».

Ακόμη πιο ενδιαφέρουσα είναι η άποψη του βουλευτή του Συνασπισμού κ. Τάσου Κουράκη, ο οποίος ταξίδεψε μέχρι την Ξάνθη για να υπερασπιστεί το δίκιο των χουλιγκάνων να διαμαρτύρονται όπως γουστάρουν, ακόμη και με μυστρί, λάσπη και τούβλα (η λάσπη κυριολεκτικά και μεταφορικά). Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Συνασπισμού, «ο Τάσος Κουράκης επαίνεσε τη στάση των φοιτητών, οι οποίοι υπερασπίστηκαν τον δημόσιο χαρακτήρα του πανεπιστημίου, και καταφέρθηκε κατά του εισαγγελέα, ο οποίος στοχοποίησε τους έξι φοιτητές, που υλοποιούσαν απόφαση του συλλόγου τους, στρεφόμενος εμμέσως κατά του πανεπιστημιακού ασύλου».

Με άλλα λόγια, ο κ. Κουράκης –έχοντας και τις ευλογίες του Συνασπισμού– επαίνεσε την παρανομία των φοιτητών βαφτίζοντας τη φθορά δημόσιας περιουσίας και τον τραμπουκισμό στο πρόσωπο ενός καθηγητή και εκλεγμένου αντιπρύτανη ως «εύρυθμη λειτουργία του ασύλου». Με άλλα λόγια, εκεί που οι χούλιγκαν μας χρωστούσαν, ο Συνασπισμός ζητάει και το βόδι, διότι «στοχοποιήθηκαν» οι χτίστες!

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτού του «επαναστατικού παραλογισμού», που δέρνει εσχάτως τον ΣΥΝ, και αφού κατά τον κ. Κουράκη το χτίσιμο καθηγητών ή πρυτάνεων εντός των γραφείων είναι καλό πράγμα – «υπερασπίστηκαν τον δημόσιο χαρακτήρα του πανεπιστημίου» –, να νομιμοποιηθεί. Να μπορεί, όποιος διαφωνεί με κάποιον, να χτίζει συμβολικά την είσοδο του γραφείου του. Ετσι, αφενός θα έχουμε οικονομικό όφελος (η οικοδομή είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας κι εσχάτως έχει κάμψη) και αφετέρου θα έχουμε καθημερινά χάπενινγκ. Οι φοιτητές θα χτίζουν τους πρυτάνεις, οι εκφωνητές του Πολυτεχνείου θα μπορούν να χτίζουν την είσοδο της ΓΑΔΑ, ο ΛΑΟΣ θα μπορεί να χτίζει τα γραφεία του ΣΥΝ στην Κουμουνδούρου...

Γιατί όχι; Αφού το χτίσιμο των γραφείων είναι απλώς συμβολική πράξη, η οποία δεν πρέπει να ενοχλεί κανέναν και αποσκοπεί σε ιερούς σκοπούς, γιατί να μη διευρυνθεί; Γιατί ο δημοκρατικός διάλογος με το μυστρί να παραμείνει εντός των πανεπιστημιακών τειχών; Γιατί να μην μπορούν όλοι να χτίζουν όλους; Οι ακροδεξιοί να χτίζουν τα γραφεία των «επαναστατών», οι επαναστάτες των ρεφορμιστών, οι ρεφορμιστές των δεξιών κ. ο. κ. Είναι σίγουρο ότι ο καλός δημοκράτης κ. Κουράκης θα τρέξει να υπερασπιστεί το δικαίωμα κάθε ομάδας πολιτών να χτίζει τους αντιπάλους της· πάντα «συμβολικά» και φυσικά υλοποιώντας αποφάσεις συλλογικών οργάνων."

Ανώνυμος είπε...

Κουμπάρε άσε τις σούμες γιατί σε χαλάνε. Να περνάς καλά. Όσο για τις απόψεις σου σε πολλές συμφωνώ και εγώ σε άλλες όμως διαφωνώ για τον λόγο ότι η δημοκρατία που ζούμε είναι τόσο στρεβλή που δεν επιτρέπει η άποψη όλων να αντικατοπτρίζεται όπως πραγματικά είναι αλλά φιλτράρεται μέσα από μηχανισμούς που αλλιώνουν το πραγματικό νόημα. Σε ιδανικές συνθήκες ίσως να ήταν εφικτές και λογικές οι παρατηρήσεις σου, όμως...

Side21 είπε...

Καμμιά φορά η σούμα
μας γεμίζει ερωτηματικά
και μας βάζει σε μπελάδες ...
Ως εικός όμως δεν δίνει και απαντήσεις !!!
Θα κάνω δυο επισημάνσεις ...
Η πρώτη στην αλήθεια που κρύβει η φράση:
"η παιδεία έχει μαύρα χάλια, γιατί να
αλλάξουμε εμείς; Να αλλάξει αυτή" !!!
Η δεύτερη έχει να κάνει με το χτίσιμο ...
Αναρωτιέμαι αν το συμβολικό "χτίσιμο"
του πρύτανη δεν πρέπει να θεωρείται μια
πράξη άμυνας στα τείχη που έχουν υψωθεί
τριγύρω σε όλους μας και ειδικά στη νεολαία ...
Σε ένα κράτος που κυριαρχεί ανοργανωσιά,
η αναξιοκρατία, η σήψη, η έλλειψη προοπτικής ...
Ζωντανό παράδειγμα, τα παιδιά που φωνάζουν
"Μπάτσοι - γουρούνια - δολοφόνοι" ...
να συνωστίζονται για μια θέση στα Σ.Α. !!!
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ...

Suspect είπε...

το που καταληγεις, δεν καταλαβα...

Alexandros είπε...

Κουμπάρε, ιδανικές συνθήκες υπάρχουν μόνο στη φυσική και την χημεία. Και όχι 100% πάλι. Αυτό είναι το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι. Αν συγκρίνεις την κοινωνία μας με την τέλεια και ιδανική κοινωνία τότε δεν είναι δύσκολο να την βγάλεις άχρηστη, άδικη και αντιδημοκρατική.

Εγώ πάλι, κάνω άλλου είδους συγκρίσεις. Συγκρίνω την σημερινή εποχή, με την αμέσως προηγούμενη της. ΚΑι το πρόσημο βγαίνει θετικό. Αυτό με ικανοποιεί χωρίς να παραβλέπω τις παθογένειες και τις αδικίες που υπάρχουν. Είναι τόσο μα τόσο απλό...

Alexandros είπε...

side21 , μου κάνει εντύπωση που δικαιολογείς τα καραγκιοζιλίκια που έγιναν στο Δ.Π.Θ.
Με επιθετικές ενέργειες συμβολικου (!) χαρακτήρα δεν λύνονται τα προβλήματα. Άσε που οι περισσότεροι από αυτούς που έχτισαν το γραφείο του αντιπρύτανη, σε μία σοβαρή χώρα και αξιόλογη δημόσια παιδεία (αυτό που αποζητούν δηλαδή..) δεν θα είχαν θέση. Φαντάζεσαι σε ένα δημοσιο Αγγλικό πανεπιστήμιο να γινόταν κάτι τέτοιο;

Alexandros είπε...

Suspect, δεν είχα σκοπό να καταλήξω κάπου. Σκόρπιες σκέψεις