Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΟ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ....


Τα μισά Υπουργεία αλλάξανε όνομα. Το Υπουργείο Παιδείας όμως παραμένει και Θρησκευμάτων.. Και οι Κυβερνήσεις συνεχίζουν να ορκίζονται και να φιλάνε το χέρι του παπά. Ως πότε;

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

''Περίπου 97% των πολιτών αυτοπροσδιορίζονται ως Ελληνορθόδοξοι''
Εσύ πραγματικά πιστευείς οτι θα αλλάξει το χειροφίλημα του παπά??είτε πραγαματικοί ορθόδοξοι είτε όχι αυτό δε βλέπω να αλλάζει..
γιάννης

gatti είπε...

Μου θύμισες τώρα ένα περιστατικό με τον ξάδερφό μου, άτομο ανατρεπτικό και ασυμβίβαστο από την πολύ νεαρή του ηλικία, όπως το είχαν διηγηθεί οι θείοι μου.

Περπατούσαν στον δρόμο και συνάντησαν έναν παπά. Προέτρεψαν τον μικρό - τότε - "να φιλήσει το χέρι του παπούλη" και ο ξάδερφος αρνούμενος να το κάνει, ρίχνει θανατηφόρα ατάκα που αφήνει τον παπά σύξυλο και τους θείους κατακόκκινους από ντροπή: "Και πού ξέρω εγώ τι έχει πιάσει αυτός;".

Επί της ουσίας συμφωνώ με τον Γιάννη, πως δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι...

Alexandros είπε...

Γιάννη

Εκτός του ότι το ποσοστό είναι πλασματικό (ούτε καν το 50% των Ελλήνων δεν τηρεί το δόγμα), εκτός του ότι η έκφραση "Ελληνορθόδοξος" είναι ότι πιο αντιφατικό υπάρχει, πέρα από όλα αυτά λοιπόν εγώ δεν έχω την απαίτηση να σταματήσει ο κόσμος να φιλάει το χέρι του παπά. Δεν με ενδιαφέρει,να σου πω την αλήθεια, αν και μου φαίνεται αστείο.
Αυτό που θέλω είναι να διαχωριστεί η κοσμική εξουσία από την θρησκευτική. Από που και ως που πρέπει μία νεοεκλεγμένη (προοδευτική και καλά) κυβέρνηση να ορκίζεται θρησκευτικά; Μήπως είμαστε Ιράν και δεν το ήξερα;

Alexandros είπε...

@gatti

Ωραίος ο μικρός! Και πάνω απ'όλα λογικός.
Εγώ πιστεύω ότι θα αλλάξει. Εμείς μπορεί να μην το προλάβουμε αλλά σε μερικά (30-40) χρόνια από τώρα τα πράγματα δεν θα είναι έτσι. Εύχομαι τουλάχιστον..

Katerina Kalfopoulou είπε...

Γεια σου Αλέξανδρε, με τις εύλογες απορίες σου...:)
Λες να τολμήσει ποτέ πολιτικό κόμμα να τα βάλει με την εκκλησία?!
Εκκλησία=Πλούτος=Εξουσία, απ'αρχής κόσμου...

(τι να πούμε κι εμείς που στο σχολείο ξεκινάμε κάθε πρωί προσευχόμενοι?!!!)

[ευχαριστώ για το σχόλιο...
Ναι, έγραψα πολλά αλλά μάλλον περιορισμένης θεματικής. Μαθηματικά/Λογοτεχνία/Φιλοσοφία και προσωπική ανησυχία...]

Χαιρετίσματα στην angelina