Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008

ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΤΗΝ (ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ) ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στις 22 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους πήγα για Xριστουγεννιάτικες διακοπές στην Θεσσαλονίκη. Έμεινα εκεί 16 μέρες. Κατά το διάστημα αυτό , χωρίς να δίνω ιδιαίτερη προσοχή, άκουγα δεξιά-αριστερά για κάποιον που φούνταρε στο κενό με σκοπό να δώσει τέλος στην ζωή του. Έμαθα ορισμένα στοιχεία παραπάνω , ότι δηλαδή ήταν γενικός γραμματέας στο Υπουργείο Πολιτισμού , ότι σχετιζόταν με μία γυναίκα , ότι λέγεται Ζαχόπουλος κ.λ.π. Ήμουν σε διακοπές και δεν έδωσα μεγάλη σημασία. Επέστρεψα στην Σάμο και παρότι είχαν περάσει αρκετές μέρες , συνέχισε να "παίζει" το θέμα Ζαχόπουλου. Στα κανάλια , στα ραδιόφωνα , στις εφημερίδες ακόμα και στα Μπλογκς. Από τα τελευταία κάτι διάβασα , αλλά δεδομένου ότι αρνούμαι πεισματικά εδώ και καιρό να ανοίξω την τηλεόραση όταν δεν έχει αθλητικά , ομολογώ ότι έχω χάσει το όλο θέμα. Το έχω πολύ θολό μέσα στο μυαλό μου. Ξαφνικά εμφανίστηκε ένα DVD , μία "τριανταπεντάχρονη", η ΕΥΠ , ο Μάκης , ο Θέμος , 5 εκατομμύρια , η Τρέμη , ο Καμπουράκης , ο Κουκοδήμος , ο Κλαδάς , ο Χίος.
Πάλι καλά που συγκατοικώ στο γραφείο με τον Νίκο και μου δίνει που και που καμία πληροφορία. Στην δική μου πραγματικότητα πρωταγωνιστούν η Βίκυ, o Nίκος , ο Γιάννης , η Γιώτα , ο Βασίλης , η Ικαρία , οι Φούρνοι , το Vertigo , το Golden Samaina , το καφέ Ηραίον , ο Sport-fm , η Sporday , η Goalday , o Μπελούτσι , ο Καλόν , ο Ποστίγκα , ο Μαζαράκος , το βιβλίο "Γκλομπάλια" του Ζαν-Κριστόφ Ρουφέν , οι αγαπημένες σειρές "The Sopranos" και "Dexter" , τα μπλογκς που επισκέπτομαι και φυσικά το δικό μου. Αυτή είναι η πραγματικότητα μου αυτό το μήνα. Για τον επόμενο βλέπουμε. Τώρα , αν με ρωτήσετε τι γίνεται στην Ελληνική τηλεοπτική και μη πραγματικότητα θα σας γελάσω. Πως το λένε να δεις: "καλά, στον κόσμο σου ζεις;"

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή να λες πάλι καλά που έχεις εμένα και γελάς λίγο!! Γιατί τι άλλο απο γέλιο και αηδία μπορεί να σου προξενήσουν όλοι αυτοί οι καραγκιόζηδες! (Η διαφορά είναι ότι ο κακομοίρης ο Καραγκιόζης μας πρόξενούσε μόνο γέλιο). Μια χαρά λοιπόν είσαι εκεί που είσαι...

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν φίλε μου ένας ζαχόπουλος χρειάζοταν για να κάνουν και κανένα νούμερο τηλεθέασης τα δελτία ειδήσεων καθώς και όλες οι ΄΄ενημερωτικές΄΄ εκπομπές. ο λαός εξιτάρεται με τις ροζ ιστορίες..βλέπε bill - clinton vs monica lewinski ( ανεπανάληπτο δίδυμο διανθισμένη ιστορία και με πούρο)..nicola sarcozi - carla bruni και πολλοί άλλοι.βεβαία όπως μπορείς να διαπιστώσεις και μόνος σου στην ελλάδα περιοριζόμαστε στην ιστορία ενός απλού γενικού γραμματέα υπουργείου ( πολύ βαρετο κατά τα άλλα και τρομερά αντιαισθητικό συνυπολογίζοντας τη κορμοστασιά του δράστη κυρίως γιατί η κοπελιά δεν είναι και άσχημη).τι ειρωνία η ελλάδα στη ''δίνη'' ενός ροζ dvd και με αρκετές παράπλευρες απώλειες (μάκη, θέμο, κουκοδήμο, κλαδά). αλέκο τουλάχιστον η βίκυ,ο νίκος , ο γιάννης, η γιώτα, ο βασίλης ελάχιστες πιθανότητες έχουν να πρωταγωνιστήσουν σε κανάλια.. βιβλίο, vertigo, κρασί μια χαρά σε βρίσκω
γιάννης

gatti είπε...

Tην καλύτερη δουλειά κάνεις που δεν ασχολείσαι με όλα αυτά τα σκουπίδια.
Ξέρεις πόσοι θα ήθελαν να βρίσκονται στη θέση σου; Να βγαίνουν με την παρέα τους, να πίνουν το κρασάκι τους να κάνουν τις μικρές τους αποδράσεις και να απολαμβάνουν τα βιβλία τους χωρίς να χρειάζεται λόγω έλλειψης άλλων επιλογών να καταφεύγουν στο χαζοκούτι και να τρώνε ό,τι τους σερβίρουν;

Μια χαρά είσαι Αλέξανδρε!

Ανώνυμος είπε...

Την άποψή μου για το θέμα Ζαχόπουλου την ξέρεις,όπως επίσης ξέρεις τη γνώμη μου για τη στάση που κρατάς.Αλλού όμως θα ήθελα να εστιάσω:"τον άλλο μήνα βλέπουμε",ανακοινώνεις και μας τρομάζεις όλους,σύζυγο και φίλους...σκέφτεσαι να αλλάξεις πρωταγωνιστές;Κι αν ναι,παρακαλούμε να μας ενημερώσεις έναν τουλάχιστον μήνα νωρίτερα,για να κανονίσουμε κι εμείς τη μοναχική πορεία μας!!
Γιώτα(οικότροφος-κατοικίδιο-μία εκ των βασικοτέρων πρωταγωνιστών του μήνα που φεύγει...)

Alexandros είπε...

Φίλε Νίκο , οι πληροφορίες σου με κρατάνε μακριά από το θέατρο σκιών που παίζεται στην τηλεόραση εδώ και δύο μήνες. Η προσφορά σου ειναι πολύτιμη!

Alexandros είπε...

Φίλε Γιάννη , δύο μήνες πάει πολύ! Δεν έχουν με τίποτα άλλο να ασχοληθούν; Αν και τώρα έρχονται χειρότερα, η διαδοχή στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο...

Alexandros είπε...

Διαδικτυακή φίλη gatti ,
κάποτε έβλεπα τηλεόραση με τις ώρες. Το αναπολώ και καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ήταν απίστευτο χάσιμο χρόνου. Όχι ότι τώρα κάνω κάτι ιδιαίτερα επικοδομητκό και "ψαγμένο" αλλά νοιώθω αρκετά καλά που έχω απεξαρτηθεί!
Αν απεξαρτηθώ και από την μανία μου να βλέπω το ανταγωνιστικό Ελληνικό πρωτάθλημα θα είναι καλύτερα. Πριμέρα Ντιβιζιόν και Πρέμιερ Λιγκ θα έπρεπε να βλέπω , μόνο! Έλα όμως που είμαι αρρωστάκι με την ΑΕΚ...

Alexandros είπε...

Αγαπητή φίλη Γιώτα ,
Δεν είμαι από αυτούς που θα πάνε στο περίπτερο για τσιγάρα και θα γυρίσουν μετά από 5 χρόνια. Που θα βρω καλύτερα; Η πορεία μας (προς την δόξα;) θα είναι κοινή. Κοινώς, θα με φάτε στη μάπα για αρκετό καιρό ακόμα!

angelina είπε...

Εγώ δεν θέλω να σχολιάσω τον Ζ(όρο)αχόπουλο. Καλά κάνεις και δεν βλέπεις TV. Οι ειδήσεις θυμίζουν περισσότερο εκπομπή Κατίνας κλπ. Όσο πάνε. Δεν αξίζει τον κόπο. Καλύτερα παρεούλα και κρασάκι και ο μικρόκοσμός μας.
My sweet pet Giota, δεν θα συνεχίσουμε μοναχική ζωή όπως διαβάζω. Ευτυχώς που το ρώτησες και έγινε η διευκρίνηση. Τρόμαξα προς στιγμήν. χαχα
Alex, όλοι το ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να πας για τσιγάρα και να εξαφανιστείς. ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ!!!! Το σημείο που μου άρεσε όμως στην απάντηση -διευκρίνηση είναι το... "θα γυρίσουν μετά από 5 χρόνια". Μιας που εμένα "καίει" το θέμα, έχω να σου πω ότι εάν κάποτε πας για Sportday (αντί για τα τσιγάρα που γράφεις) και εξαφανιστείς...μην κάνεις καμιά κουταμάρα και επιστρέψεις (έστω και μετά από 5 χρόνια). Για την δική σου σωματική ακεραιότητα νοιάζομαι βρε αδερφέ!!!!

Μιλτιάδης Θαλασσινός (Μαύρος Γάτος) είπε...

Φίλτατε Αλέξανδρε, κατ αρχήν σε ζηλεύω γιατί μένεις σε όμορφο νησί (αλλά τί περιμένεις από έναν γάτο;))))

Πολύ ενδιαφέρουσα η εναλλακτική σου καθημερινότητα! Και πολύ πλούσια. Και μια που τό φερε η κουβέντα, και μια και είναι τόσο πλούσια, δε μού στέλνεις εμένα τη Μόνικα (Μπελούτσι), έλα τώρα, μην είσαι τσιγγούνης Σ;-0))))

Alexandros είπε...

Κάτι θα κάνουμε Μιλτιάδη...