Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΑΔΟΝΙΟ;


Μιας και μιλούσαμε τις τελευταίες μέρες για κινδυνολογίες , φόβους , απαισιοδοξίες και τα σχετικά , είπα να παρουσιάσω ένα πραγματικό και διαπιστωμένο πρόβλημα που μπορεί να προκαλέσει ασθένειες και προβλήματα σε όσους άτυχους βρεθούν στο διάβα του. Το ποσοστό Ραδονίου στα σπίτια , τα σχολεία και γενικά τις οικοδομές.

Μην αγχώνεστε! Η πιθανότητα να ζείτε σε σπίτι με πρόβλημα Ραδονίου (το πρόβλημα υφίσταται όταν το αέριο υπερβαίνει κάποιες θεσπισμένες περιεκτικότητες) είναι πάρα μα πάρα πολύ μικρή.
Πριν μερικά χρόνια έφτασε και στην χώρα μας το ζήτημα της συσσώρευσης Ραδονίου στις οικοδομές. Μέχρι πριν λίγο καιρό δεν είχαμε ακούσει τίποτα για το επικίνδυνο αέριο , το οποίο είναι άοσμο , αόρατο και άχρωμο αλλά ευθύνεται για πολλούς θανάτους παγκοσμίως (50.000 ετησίως).

Φεύγω σήμερα για Ικαρία. Έχω ραντεβού με έναν ειδικό επιστήμονα από την Ιρλανδία (ήρθε στην Ελλάδα με αφορμή αυτή τη δουλειά) για την αντιμετώπιση της συσσώρευσης Ραδονίου στο Δημοτικό Σχολείο Ραχών. Τα λέμε σε μερικές μέρες!

Για ενημέρωση σχετικά με το Ραδόνιο μπείτε εδώ , εδώ και εδώ. Διότι πρέπει να είμαστε όλοι ενημερωμένοι!

3 σχόλια:

wert01gf είπε...

Πολύ ενδιαφέρον!

Βάσκες είπε...

Φίλε πες μας να μκάνουμε καμιά μέτρηση και μεις σπίτι μας, μην γίνουμε ραδίκαι απ' το ραδόνιο!

Καλό ταξίδι.

gatti είπε...

Πού πήγες καλέ στην Ικαρία, στο στόμα του λύκου;

Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά για το ραδόνιο. Είδες πόσο σημαντικό είναι να αερίζονται οι χώροι που ζούμε και δουλεύουμε; Κάτι που συμβαίνει ολοένα και λιγότερο ειδικότερα για όσους ζουν στο κέντρο της πόλης. Κλείνουν για να γλιτώσουν το καυσαέριο και την βρίσκουν από το ραδόνιο!

ΥΓ. Καλά να περάσεις! Αντε, όλο ταξιδάκια είσαι! :-)